IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате слаб метаболизъм? Ето няколко съвета за отслабване

30 септември 2019 14 30

Поставете тренировките на първо място

Снимка: Pixabay

Лятото вече свърши и много хора започнаха да се отпускат и да похапват каквото им е на душата. Това може да се превърне в проблем след няколко месеца, когато искате отново да влезете във форма за плажа. Според много фитнес треньори и диетолози, отпускането по време на зимния сезон може да се отрази сериозно не само на фигурата ви, но и на здравословното ви състояние.

Разбира се, отслабването не е никак лесна задача. То изисква сериозна отговорност и отдаденост, както и дисциплина на хранене и тренировки. Всичко това обаче може да не помогне толкова бързо, колкото ви се иска. Причината се крие в бавния ви метаболизъм, който тормози голяма част от световното население.

Бавният метаболизъм обаче не трябва да ви отчайва. Има упражнения и хранителни режими, които могат да го победят и отново да ви вкарат в желаната форма.

Храната

Едно от най-важните неща за по-стегната фигура е правилното хранене. Постигането на оптимални резултати се дължи на строг режим, в който трябва да включите по-малък прием на калории. Това може да се следи много лесно.

Съветът на диетолозите е да си направите списък, в който да записвате какво ядете и по колко калории приемате на ден. Много е важно да следите и грамажа на ястията си, както и колко често похапвате.

салата

Това ще ви помогне да изгубите излишните килограми, както и да ускорите метаболизма си. Контролирането на храненето и отказването от вредните храни е първата стъпка към по-здравословен начин на живот и по-хубаво тяло.

Включете в менюто си протеини, здравословни мазнини, пикантни храни и вода. Може да опитате да слагате в салатата си авокадо, ядки или пък да заложите на риба и зеленчуци. Забравете за кафето, алкохола и газираните напитки. Вместо това започнете деня си със зелен чай и не забравяйте да пиете много вода.

Тренировки

След правилното хранене, идва ред и на времето в залата. Няма отслабване без усилени тренировки. Това важи и за хората със слаб метаболизъм. Вие трябва да се насочите към някои специфични упражнения. Това включва кардио тренировка, както и вдигане на тежести.

фитнес

Тежестите ще ви помогнат да изградите добра мускулатура, което пък ще накара тялото ви да изгаря калории дори и когато си почивате. В допълнение на това, метаболизмът ви ще се забърза.

Сън и търпение

Може да ви се струва невероятно, но добрият сън е от изключителна важност за отслабването. Недоспиването може да доведе до сериозни проблеми, сред които високо ниво на захарта, както и засилване на глада.

сън

Освен спането по 8 часа на денонощие, трябва да се въоръжите и с голяма доза търпение. Няма как да постигнете добри резултати за ден. Процесът ще изисква месеци на усърдна работа и строг режим на хранене.

Накрая обаче ще разберете, че всичко това си е заслужавало.

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Роси ( преди 4 години )
Здравейте. Цял живот бях с чудесна фигура. Преди дни навърши 50 год. От известно време имам около 10 кг. излишно тегло и затруднения за свалянето му. С уред,, Танита,, ми измериха метаболитната възраст и се оказа че е 59 години. Лошо!!! Има ли Др. изследвания, които доказват тази възраст? И действително ли са толкова скъпи? Желая да коригирам, да сваля излишното тегло. Моля за съвети. Благодаря много.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
............. ( преди 4 години )