IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помага ли целуването за отслабване?

11 октомври 2019 14 50

Или това е поредният мит

Снимка: Pexels

Целувката е сред най-големите афродизиаци. Да, когато целувката е добра, никой не иска тя да свършва! И още: тя подобрява имунитета, активира десетки мускулни групи, повишава настроението, намалява стреса и болката, а според някои дори стимулира отслабването.

Според австралийско изследване, предимствата да се целувате често не са едно и две. И да, сред тях влиза и намаляване на теглото.

Според Джайва Кинзбах, сексолог от Лос Анджелис, целуването може да гори между 2 и 6 калории на минута. В действителност, колкото по-страстна и дълга е една целувка, толкова повече калории ще горите. Да, цифрата не е внушителна, но пък това е активност, която е доста по-приятна от други с цел отслабване.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да увеличите ефективността и насладата от целуването:

Различните пози

Експериментирайте! Завъртете главата на една страна, после на друга. Вкарайте малко зъби, хапете устни…не е нужно целуването да бъде статично и скучно. То е като секса – разнообразието го прави доста по-желано и задоволително.

Увеличете бройката

За да бъде наистина ефективно за диетата ви, целуването трябва да е на често и продължително. Колкото повече усилия влагате, толкова повече калории горите.

При целувката се активират над 30 мускулни групи!

По-задоволителна целувка

Няма определена технология на целуване, която на 100 % да прави акта еднакво желан и задоволителен за всички. Както в повечето неща при партньори и при целуването има напасване и вкусови различия.

И все пак имайте предвид, че лошият аромат на устата и някои храни могат да отблъснат партньора ви:

  1. Не прекалявайте с твърдия алкохол преди целуване;
  2. Ако пушите, задължително лапнете дъвка или някаква силно ароматна храна, която да неутрализира аромата ;
  3. Не яжте чесън, лук и други прекалено силни подправки и храни, които дълго време оставят специфичен вкус в устата;
  4. Ако дъвчете дъвка, по-добре я изхвърлете преди да започнете да се целувате, защото рискувате да се задавите – вие или партньорът ви.
Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари