За по-дълготраен живот, специалистите препоръчват консумацията на чесън. Причините, според тях са в съдържащите се в него фибри, които увеличават „добрите“ бактерии, съобщи в. „Mirror“.
Според експертите, те изместват вредните бактерии, които допринасят за всякакви болести – от рак и деменция до затлъстяване и психични проблеми.
Микроорганизмите в тялото, като бактериите, имат 10 пъти повече клетки и 100 пъти ДНК от приемника. Затова е естествено те да са с важна роля за регулирането на всичко – от метаболизма до имунната система.
Учени от университета в Амстердам изследваха съдържанието на фибри в храните и установиха, че само цикорията съдържа повече от полезните олигозахариди от чесъна. Те са в изобилие също в праза, кромида, ангинарите (артишок), аспержите, пшеницата, овесените ядки и бананите.
Според проф. Ерик Класен от екипа менюто с повече зеленчуци и по-малко захар е най-добро за бактериите в червата.














Късна емисия
Пуснаха колите през "Дунав мост" при Русе
Рецепта по турски: Пиде с три вида пълнеж
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Левски обяви новина и намекна за триумф с титлата + ВИДЕО
Диого Жота е футболист №1 за 2025-а година
Левски се измъчи, но взе сладка победа във втория квалификационен кръг на ШЛ
Арсенал гази наред, лондончани с исторически рекорд в ШЛ
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар