IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да похапваме по празниците – разказва фитнес инструкторката Анита Маркова

23 декември 2019 14 50

Fit Mama с вкусни и здравословни рецепти

Какво да похапваме по празниците – разказва фитнес инструкторката Анита Маркова

По празниците е важно освен да се храним вкусно, трапезата ни да бъде и възможно най-здравословна. За тази цел една от най-красивите жени във фитнес индустрията у нас – Анита Маркова отваря вратите на кухнята си.

Тя е майка, модел и мотиватор. Готви здравословно, но и много вкусно. Тренира силово, но изглежда изключително женствена. Тя е Fit Mama, а показва малко любопитни и вкусни рецепти за коледните и новогодишните празници.

„Много обичам да използвам подправки, когато готвя, защото всъщност те придават екзотични и хубави вкусове на ястието. За целта днес ще използвам куркума, смес от черен пипер и джинджифил, сминдух, джоджен и чубрица. Няма да пържим“, започна с готвенето Анита.

Тя не споделя мнението, че да се храниш здравословно е не само трудно, но и скъпо. В готвенето тя се спира на абсолютно достъпни храни, които може да приготвим не само на Бъдни вечер, но и в ежедневието.

„Много голяма част от хората, които се свързват с мен, все още вярват, че трябва да гладуват, за да отслабнат. И са много изумени, когато им изпратя един хранителен режим, който включва 4 или 5 хранения на ден, а примерно жената до този момент се е хранила веднъж и е пълнеела“, подчерта Анита за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Fit Mama е мултифункционалната жена на 21 век. Жената, която може да се грижи за себе си, да се грижи за семейството си, за детето си. В същото време да развива бизнес, да бъде професионален състезател и да готви по каноните на здравословната кухня.

„Когато родих сина си видях, че бях в много добра форма, имах нужда от някакъв стимул и исках да дам такъв на младите майки, които си мислят, че след раждането жената губи мотивация, депресира се, не може да се грижи толкова за себе си, защото цялото ѝ време отива за детето. Не, напротив. Да, има такива моменти, но можем да намерим време и за себе си и точно така се роди идеята за Fit mama – като един стимул и мотивация за младите майки“, разказа Анита пред камерата ни.

Преди една година тя прави своя дебют на професионалната сцена. В Италия става европейски шампион по бодибилдинг и красота.

„В Италия спечелих и моята про карта и възможността да се явя на Световно първенство, където тази година сбъднах една моя мечта. Посетих Бахамските острови и имах възможността да представя България на Световното първенство. Една малка България нямаше как да мери сили с толкова големи гиганти. Там имаше участнички буквално от целия свят“, разказа още Анита Маркова.

Тя говори и за проблеми с храненето, с които се е справила. „Булимията беше моят път към здравословното хранене. Може би тя се е случила в живота ми, за да се случи точно това, което се случва сега. Изключително много момичета ми пишат в социалните мрежи, които преминават през този проблем. Аз дори пиша и за него в книгата ми, която предстои да излезе идната година – „Методи и техники на емоционалното хранене и справяне със стреса“. Булимията за мен е един чисто емоционален проблем, а не толкова хранително разстройство, защото когато психиката ти е болна, когато имаш някакви липси в душата си, ти ги запълваш по някакъв начин. В случая моят начин беше храната“, откровена е една от най-красивите жени във фитнес индустрията у нас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари