IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 начина как работата ви разболява

22 септември 2020 15 00

Пазете здравето си

Снимка: fauxels from Pexels

Не всеки харесва работата си и се чувства добре с нея. Ако не приема вътрешно нещата, може дълго време да се задържи на нея въпреки недоволството си. Има обаче хора, които са по-чувствителни и приемат вътрешно всичко, което се случва край тях и в крайна сметка се разболяват. Вижте следните начини, по които работата може да ви разболее. И ако се окаже, че част от тях отговарят и на вашето състояние в момента, вземете мерки или се замислете да смените работата си.

Не спите достатъчно

Инсомнията е един от многото знаци на стреса. Ако не можете да се абстрахирате от работните проблеми и у дома и не спите от тревоги, то скоро ще имате по-сериозни проблеми. Липсата на качествен сън се отразява на настроението ви, мотивацията ви, кръвното налягане, имунната система, сексуалното желание.

Спите прекалено много

Стресът афектира хората по различен начин. На някои им взима съня, а други ги кара да спят повече. Ако си лягате навреме, а сутрин не можете да отлепите и усещате постоянна сънливост, тялото ви се опитва да ви каже нещо.

Губите тегло

Това не е повод да се радвате, особено ако умишлено не правите нещо по темата. Напрежението в офиса може да доведе до загуба на апетит, което пък може да се отрази негативно върху здравето ви. Ако желанието ви да се храните е намаляло осезаемо, идентифицирайте проблема. Той свързан ли е с работата ви по някакъв начин?

Качвате тегло

Това също не е добре и може да е резултат от стреса в работата. Мозъкът има нужда от награда и вие посягате към всичко сладко и пакетирано наоколо, за да го задоволите.

Постоянно сте уморени

А дори не спортувате. Слизате от колата, висите по цял ден зад бюрото и на финал вечерта се чувствате, сякаш сте копали на лозето цял ден. Работата толкова ви смачква, че сте демотивирани и нямате желание за нищо.

Постоянно се разболявате

Напрежението отслабва имунната система. Средата в тялото ви става киселинна и това ви прави още по-податливи за всякакви болести и дори елементарни настинки.

Постоянно сте изнервени

Това не само, че е зле за нервната ви система, но и за околните. Хората все по-трудно ви търпят, а вие самите нямате желание да общувате с никого и постепенно се затваряте в себе си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари