IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бодипозитивизмът - крачка назад. А здравето?

30 август 2019 09 00

Фенове съчустват на Тес Холидей за многото й килограми

Снимка: Instagram

Напоследък като че ли бопипозитивизмът прави крачка назад. Ако до скоро мнозина се възхищаваха на пищните модели и ги подкрепяха, че се харесват такива, каквито са, се появиха и други, които искрено се притесняват за здравето на хората с наднормено тегло.

Точно с това се срещна най-пищният модел в света Тес Холидей. Звездата публикува кадър, на който е без дрехи и получи съчувствие от последователите си.

Момичето се снима до огледало, прикривайки с ръка голите си гърди. „Представете си, че най-накрая са ви разрешили да се обичате с това, което имате... Това е толкова силно и ви го пожелавам“, написа моделът под снимката.

Много от феновете й похвалиха Холидей за проповядването на бодипозитивизма. „Аз се обичам такава каквато съм и то завинаги“, написа една от последователките й.

Други, обаче  съчувстваха на момичето, считайки формите й за твърде големи. „Нямам против човек да е с наднормено тегло, но ме интересува какво става със здравето.  Сърдечни пристъпи, разширени вени, невъзможност за изкачване на стълби ... Обичайте се на сто процента, но помнете сърцето, натиска и дишането си. Не казвам, че всички затлъстели хора страдат от това, но трагедия може да ви се случи всеки момент. Ако не се погрижите за себе си, помислете за децата си ", пише последовател в социалните мрежи. 

„Това не е добре за тялото. Ако наистина обичате себе си, ще изберете само най-доброто за себе си, както физически, така и психически “, добави друг. „Не се подигравам с вас, а го казвам от състрадание. Не можеш искрено да се влюбиш в такова отражение в огледалото “, подкрепи друг. 

През юли Холидей получи доста критики за начина, по който изглежда. Под едно видео сред коментарите имаше и такъв: „Това изглежда като болест. Тя може да умре. Много скоро нейното сърце може да не издържи“, гласеше той.

Малко по-късно Холидей пусна и снимка, на която се вижда, че е във фитнес залата.

Снимка: Instagram

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари