"Какво има в чинията ми". Така може да се определи едно от теченията, което завладя социалните мрежи през последните години. Все повече хора започнаха да показват какво и къде похапват. Основната причина за тази показност е желанието да подразним нашите приятели във Facebook и Instagram. Посещанията на скъпи ресторанти и кадрите на "гурме чиниите" заблуждават, че човек има по-големи финансови възможности и богат социален живот.
Все повече известни личности и инфлуенсъри снимат различни видове ястия, за да припечелят някой лев. Така те могат да рекламират здравословното меню на някоя закусвалня или най-новия десерт на известна сладкарница. В повечето случаи те споделят снимки, на които има изобилие от вкусотии, които най-често са им предложени безплатно. Но дали успяват да изядат всичко онова, което им сервират на масата за перфектната снимка и пиар в социалните мрежи? Едва ли.
Енджи Силвър - известен британски инфлуенсър, признава, че тя и нейните колеги са причина за изхвърлянето на множество хранителни отпадъци, защото много често те не могат да изядат онова, което са си поръчали за поредния платен пост или материала, който трябва да напишат за определено издание.

Изпробването на вкусотии от няколко различни чинии е наслада за сетивата, но и разхищаване на ресурсите, защото не използва пълноценно. За сметка на това гарантира, че в кадъра ще има голямо разнообразие. Според Силвър, тя винаги се стреми да изпълни изискванията на собствениците на ресторантите, които представя и да открие онова, което прави публикацията й по-гледаема. Затова се опитва да не мисли за храната, която тя ще остави непокътната и най-вероятно ще бъде изхвърлена.
Въпреки растящият брой компании, които работят с хранителните отпадъци - от приложения, позволяващи на обществеността в САЩ да дава излишната храна на съседите, до кафенета, създаващи ястия единствено от предварително изхвърлени съставки, количеството на изхвърлената храна в страната се увеличава.
Според Прю Фрийман, фрийлансърите могат да направят перфектни снимки и с по-малко храна, стига да знаят как. Той обясни пред Insider, че във веригата рестиранти в Лондон, за които отговаря, всеки може да си вземе за вкъщи онова, което не е успял да изяде.
Безплатната храна не означава, че трябва да поръчвате повече от необходимото. Понякога това може да е знак за лошо възпитание или казано на български - лакомия.
Много инфлуенсъри вече използват хаштага #gifted, с което да покажат, че храната, която представят на последователите си, е безплатна. Много малко от тях все още дават използваните за снимките ястия не бедни или ги оставят в така наречените "социални хладилници".




Зоопаркът в София няма орлови пера за гвардейците
Митов: България ще продължи да дава обща сигурност за ЕС
Задължителната ваксина може да унищожи варицелата в България
Забравен модел на атома може да разкрие смисъла на съществуване на Вселената
За първи път в историята: Откриха асирийски артефакт в Йерусалим (снимка)
Нострадамус и науката: Защо не можете да предсказвате бъдещето с рими
Експлозия на Слънцето: Изхвърленият плазмен облак скоро ще удари 3I/ATLAS
Човек на Уайлдър изненада: Меси ще нокаутира Роналдо на ринга
Звезда на Барса със странно изказване преди "Ел Класико" с Реал Мадрид
Ботев Пловдив трябва да пренаписва историята
Ас на Локо София аут за Локо Пловдив
Есен 2025: Пуловерите, които ще носим
Иван Бърнев, Валентина Каролева, Ирмена Чичикова и Стефан Додуров представят постановката „Ефектът“
Тайните на ароматерапията: масла за спокойни менструални дни
Таро карти за ноември за всяка зодия
Защо лайката е чудесна билка за кожата?
Какво трябва да знаем за ларингита при деца? - КОР.
Еозинофилен езофагит – подценявана причина за дисфагия и непоносимост към храни
Рак на гърдата - кои фактори повишават риска?
Остави коментар