"Какво има в чинията ми". Така може да се определи едно от теченията, което завладя социалните мрежи през последните години. Все повече хора започнаха да показват какво и къде похапват. Основната причина за тази показност е желанието да подразним нашите приятели във Facebook и Instagram. Посещанията на скъпи ресторанти и кадрите на "гурме чиниите" заблуждават, че човек има по-големи финансови възможности и богат социален живот.
Все повече известни личности и инфлуенсъри снимат различни видове ястия, за да припечелят някой лев. Така те могат да рекламират здравословното меню на някоя закусвалня или най-новия десерт на известна сладкарница. В повечето случаи те споделят снимки, на които има изобилие от вкусотии, които най-често са им предложени безплатно. Но дали успяват да изядат всичко онова, което им сервират на масата за перфектната снимка и пиар в социалните мрежи? Едва ли.
Енджи Силвър - известен британски инфлуенсър, признава, че тя и нейните колеги са причина за изхвърлянето на множество хранителни отпадъци, защото много често те не могат да изядат онова, което са си поръчали за поредния платен пост или материала, който трябва да напишат за определено издание.

Изпробването на вкусотии от няколко различни чинии е наслада за сетивата, но и разхищаване на ресурсите, защото не използва пълноценно. За сметка на това гарантира, че в кадъра ще има голямо разнообразие. Според Силвър, тя винаги се стреми да изпълни изискванията на собствениците на ресторантите, които представя и да открие онова, което прави публикацията й по-гледаема. Затова се опитва да не мисли за храната, която тя ще остави непокътната и най-вероятно ще бъде изхвърлена.
Въпреки растящият брой компании, които работят с хранителните отпадъци - от приложения, позволяващи на обществеността в САЩ да дава излишната храна на съседите, до кафенета, създаващи ястия единствено от предварително изхвърлени съставки, количеството на изхвърлената храна в страната се увеличава.
Според Прю Фрийман, фрийлансърите могат да направят перфектни снимки и с по-малко храна, стига да знаят как. Той обясни пред Insider, че във веригата рестиранти в Лондон, за които отговаря, всеки може да си вземе за вкъщи онова, което не е успял да изяде.
Безплатната храна не означава, че трябва да поръчвате повече от необходимото. Понякога това може да е знак за лошо възпитание или казано на български - лакомия.
Много инфлуенсъри вече използват хаштага #gifted, с което да покажат, че храната, която представят на последователите си, е безплатна. Много малко от тях все още дават използваните за снимките ястия не бедни или ги оставят в така наречените "социални хладилници".




"Победа" е думата на 2025 година в Русия, според института "Пушкин"
След наградата от ЕП: Бирте Щохаус с ексклузивно интервю за "Брюксел 1"
Изключителни темпове и мащаби на загуба на лед при ледника Хектория
От НАСА предупреждават: Големите американски градове потъват
Пилот на United Airlines: Самолетът бе ударен от космически отпадъци
Съществуването на НЛО „вече не е под въпрос“, твърди американски режисьор
България ще организира две Европейски първенства
В Байерн са бесни, жалват се на УЕФА
На Хулио Веласкес му писна, вкарва Асен Митков във „фризера“ на Левски
Всички резултата и класирания в НХЛ
Седмична таро прогноза за 24 – 30 ноември
20 знака, че някой не обича да помага
Таро карта за 23 ноември, неделя
Нумерологична прогноза за 23 ноември
Какво се случва с яйчниците след навлизане в менопауза?
Ако държите на ума си – движете се, предпазва от деменция
Дни на медиацията в Пловдив и София предлагат безплатни консултации с медиатори и психолози от 24 до 28 ноември
Уртикария при деца – какво показва обривът и кога да се тревожим?
Остави коментар