Във Великобритания започна продажбата на лилави картофи, които са много по-полезни от обикновените.
Лилавите картофи съдържат до 10 пъти повече от антиокисданта антоцианин в сравнение с белите сортове. Именно на него се дължи странният им цвят.
Въпреки инзвънземният им вид картофите не са генномодифицирани, те са създадени в университета на Колорадо с кръстоска от естествени сортове с необичайно силен цвят.
Антиоксидантът се запазва в лилавите картофи и след готвенето. Така се получава лилав чипс и лилаво пюре. Вкусът обаче е като на обикновените картофи.
Антоцианинът защитава клетките от увреждане и затова се смята, че предотвратява рака.
Много богати на него са боровинките и къпините.
Е това е най-интересната храна за която чуваме, след добилото популярност у нас розово сирене.
Изглежда добрата храна има женски краски.




Хороскоп за всички зодии за 17 ноември
Рецепта за кисело зеле със суджук в гювеч
Полезни билки, които може да отглеждате във вода вкъщи
Здравен хороскоп за понеделник
Изненадващ обрат в магнитното поле на Земята
Китай откри най-голямото находище на злато от 1949 г.
Телескопът James Webb изготви първия „метеорологичен доклад“ за екзопланета
Да „паднеш“ върху Слънцето: впечатляващият кадър на Андрю Маккарти
Холанд и Норвегия пак премазаха Италия
ЦСКА взривява пазара с бижу на бразилски гранд!
Божинов изригна: Футболът ни е в кома, всичко умира, няма държава!
Цветомир Найденов се подигра на национал на България
Дневен хороскоп за 17 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 17 – 23 ноември
Шоколадов пудинг без захар под 500 калории
Новолуние в Скорпион на 20 ноември – променяме живота си
Повече от половината хора с диабет в света остават недиагностицирани
Изкуствен интелект ускорява създаването на синтетични антитела
Нарушеният слух в бъдеще може да се лекува с…виагра?!
Повишена функция на щитовидната жлеза при деца - на какво може да се дължи?
Остави коментар
Saykor
( преди 10 години )