В оранжевите плодове и зеленчуци се съдържат специфични антиоксиданти, които са полезни за сърдечносъдовата система, установиха американски учени, предаде МИГнюз.
Когато човек се храни, количеството на свободните радикали в кръвта се повишава.
Ако това се случва през продължителен период от време, нараства рискът от сърдечносъдови болести.
Ако обаче след хранене човек изяде оранжев плод или зеленчук, благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти организмът за няколко часа е защитен от свободните радикали.
И друг път сме си говорили за това, че разноцветната храна е полезна за различни части от тялото.
Припомнете си кой цвят за какво е и вижте и каква е връзката между формата на храната и органите, на които помага.




Централна емисия
"Левски": Лъжа е, че Пеевски е наредил да станем шампиони
Трус след трус в политиката: Накъде върви държавата и кой държи кормилото
Метеорният поток Геминиди ще достигне своя връх в нощта на 14 декември
Единствена по рода си: В Индонезия се роди бебе от вида гигантска панда
Учените са изумени: Кометата 3I/ATLAS носи ключова за живота молекула
Компактна и ярка: Hubble снима блестяща синя галактика
Треньорът на съперник на Атлетико Мадрид се преклони пред Чоло Симеоне
Ас на Фламенго смени миска със секси гримьорка + СНИМКИ
Радост за Левски: Славия сложи прът в колелото и на Лудогорец, разградчани с нова голяма издънка
Лудогорец – Славия 1:1
Поверия за ангелската дата 12/12
5 хитри трика, за да ухае домът на Коледа
От България до Южна Корея – истински истории от една българка в Далечния изток
Кога кашлицата трябва да ни притеснява?
Холтерите като устройства за дистанционен мониторинг
Хранителен режим при атеросклероза
Как влияе на психиката работата от вкъщи?
Инсулинова резистентност и метаболитен синдром – как са свързани?
Остави коментар