IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На хоризонта се задава нов хранителен режим

9 юни 2011 10 48

Представете си порция основно ястие, разделете го на половина и заменете нея със зеленчуци или плодове

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

От началото на юни в САЩ замениха препоръчвания от правителството хранителен модел с нов с цел да се подобри здравословното състояние на населението.

Puls.bg писаха, че това се налага, тъй като досегашният модел не привлича вниманието на хората и остава неразбран от тях.

Новият е по-ясен и опростен и ориентира бързо за правилния избор при храненето. Моделът се разпространява във всички структури, свързани със здравето и храненето в страната.

Новата хранителна програма акцентира не върху избора на храна, която би могла да гарантира добро здравословно състояние, а върху изборa от консумирането и съчетаването на определени храни у дома, училище, на работа и дори в супермаркетите и ресторантите.

"Целта ни е не само да предоставяме на хората полезна информация, а да покажем, че хората могат да избират между различни варианти на здравословни продукти.", казва д-р Катлиин Зелман, един от експертите, участвали в разработката на модела.

„Беше необходимо да предоставим на хората инструменти и възможност за активен избор, а не само сляпо следване на препоръките на учените и изводите от изследвания за полезността или вредата на определени хранителни продукти.", допълва тя.

Наслаждавайте се на храната, но консумирайте по малко, избягвайте големите порции, половината от съдържанието на менюто да включва зеленчуци и плодове, за предпочитане са обезмаслените или нискомаслени млечни продукти, следете за съдържанието на сол в хранителните продукти, включително хляб, супи, замразени храни и избирайте тези с по-ниско съдържание, предпочитайте вода пред подсладени напитки, са част от съветите заложени в националната програма, целяща да спре епидемията от затлъстяване и диабет сред американското население.

На пръв поглед съветите действително изглеждат лесни и практични.

Представете си порция основно ястие, разделете го на две половини и едната заменете със зеленчуци или плодове.

В момента в страната се провежда усилена медийна кампания за оформяне на хранителните навици и въвеждане на новия модел в хранителния бизнес.

Автор - снимка

КоментариКоментари

VSangels ( преди 12 години )
Предлагам на вашето внимание оригинално бельо внос от САЩ - Victorias Secret / On LiNe, най ниските цени за България, доказан комфорт при носене и избор от модели. За повече информация, може да посетите сайт ***.victoriassecret.dir.bg или във facebook страница Victorias Secret / On Line, тел. за връзка 0899 192 863
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pancakes ( преди 12 години )
Наполовина се пише слято. Бих се учудила, ако прочета статия тук, която да е без правописни или пунктуационни грешки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
puhche705 ( преди 12 години )
"и заменете нея" - аагрхххх - това НЕ Е на български!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар