IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесно и безболезнено във форма

3 януари 2012 06 40

Малки промени правят чудеса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В днешно време, като че ли всеки се притеснява от начина, по който изглежда. Може би се дължи на факта,че отвсякъде ни натрапват лицата на красивите звезди, или просто защото сме „фаст фууд" нация. Каквато и да е причината, можем да твърдим със сигурност следното: Всички искаме да изглеждаме добре!

Знаем какво е решението: редовни упражнения и здравословна храна. Повечето хора смятат, че за да влязат във форма са необходими години и трябва да прекарат по-голямата част от времето си в спорт.

Това не е вярно.

За съжаление, няма магическо хапче, което да ни направи по-слаби, да ни образува мускулна маса и да ни превърне в неземни красавици. Това е ясно.

Но ако човек не опитва да търси промяната, няма как да очаква резултати. Ето няколко полезни съвета:

Пийте много вода

Водата помага да редуцираме теглото си по много различни начини. Тя е единственото и най-важно средство, което едновременно е здравословно и помага да влезеш в по-добра форма. Водата подтиска апетита. Пиейки повече вода, ще сведете моментите на глад до минимум .

Друго предимство е приемането на ледено студена вода. Тялото трябва да изразходва енергия, за да затопли водата, така че тя да приеме температурата му. Така че може да горите калории само чрез приемането на вода.

Не на последно място, водата помага на бъбреците да изхвърлят излишната складирана мазнина. При недостиг на вода, метаболитните процеси на черния дроб се забавят и той работи неефективно.

Яжте по-често

Натрапвали са ни философията, че трябва да се храним три пъти на ден. Всъщност, това не е така.

Приемането на пет или седем малки ястия на ден вместо три обилни, ще позволи на тялото да си набави енергията, която му е необходима. Обикновено, когато имаме три големи приема на храна, тялото ни трябва да складира част от нея, защото не може да я храносмели наведнъж. Ето откъде идват секси дръжките, портокаловите бедра и другите евфемизми, с които описваме пълните части на тялото си. Бъдете разумни и си хапвайте често, но само здравословна храна!

Намалете солта

Солта е един от най-големите врагове на всеки, който е обявил война на килограмите, защото тя задържа вода в организма, която при нормални обстоятелства той би изхвърлил. Излишната сол обременява и запушва нашата система на филтриране, което забавя метаболизма.

За да намалите значително количеството сол, което поемате, е важно не само да спрете консумацията й в чист вид на масата. Проверявайте етикетите на храните, които купувате за съдържание на натрий, мазнини и захар. Стремете се да купувате храна с ниско съдържание на споменатите съставки.

Спортувайте редовно

Нали не очаквахте, че ще минете без тази част? Най-важното правило при спорта е ускоряването на пулса, което автоматично увеличава и скоростта на горене на калории.

Много хора си купуват уред, мислейки си, че сумата, която са дали за него ще им бъде достатъчно голяма причина, за да тренират. Обикновено грешат.

Едно много ефективно упражнение е слизането и изкачването на стълби. Ако имате стълби в дома си, значи сте късметлии!

Освен стълбите, има много други начини, с помощта на които да поддържате форма. Потърсете в интернет упражнения, които не отнемат повече от 10-20 минути на ден. Ако сте сериозни и се постараете да не прекъсвате тези кратки тренировки поне месец и половина, ще си създадете нужната рутина.

Ако дори тези предложения не ви накарат да се размърдате от канапето и да се откажете от чипса и мъфините, значи нищо няма да ви помогне. Игнорирайте всички реклами, които ви убеждават в чудодейното действие на хапчетата за отслабване, които само могат да навредят. Концентрирайте се върху тези четири стъпки и няма да съжалявате!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари