IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкушението Хали Бери

20 февруари 2012 09 40

Актрисата напълно се лишава от захар и тесто

Снимка: сп.Ebony

Снимка: сп.Ebony

Хали Бери е призната за една от най-сексапилните комикс героини, благодарение на ролята й в екранизацията на „Жената котка". Там актрисата носи прилепнал кожен костюм, който разтуптя доста мъжки сърца. Да не говорим, че тоалетите й са много оскъдни и в екшъна „Парола: риба меч" с участието на Хю Джакман и Джон Траволта. И всичко това не се дължи само гена й! Всеизвестен факт е, че тъмнокожите хора много лесно трупат мускулна маса и дори да са с по-едри форми, то те са стегнати и добре оформени.

Е, Хали определено не е пищна, тя е божествена. „Не съм обсебена от тялото си... не е като да си повтарям, че трябва да имам най-хубавото дупе или бедра, но обичам да се чувствам силна и красива", казва за мотивацията си Бери.

През 1989 г. на актрисата й откриват диабет и се налага да се откаже от много храни, съдържащи захар и да ограничи въглехидратите.

„Тъй като съм диабетичка, се наложи тотално да променя хранителния си режим и диетите си преди много години. Не ям продукти, съдържащи захар. Консумирам я само в естествен вид – в плодовете и зеленчуците. Не ям и тесто", споделя тъмнокожата красавица.

Мерилото на звездата за тялото й са банските от филма за Джеймс Бонд, където тя е едно от момичетата му. „Ако не успея да вляза в тях, спирам с "бързите храни", категорична е дамата.

Снимка: Esquire

Като цяло в менюто на Бери влизат протеини – пилешко, риба, плодове, зеленчуци, защото вярва, че те увеличават метаболизма до 25 %. Освен това тя се храни на всеки три часа, за да го поддържа и тялото й да е в състояние да гори повече калории.

Когато й предстои важно събитие Хали се подлага на диета, която се състои от три етапа.

Първият е в рамките на 14 дни и менюто не трябва да надвишава 1200 калории дневно. През тези дни е препоръчително продуктите да се подправят с по-пикантни подправки и да се пият много плодови сокове (от натурални плодове) , разредени с вода. Тежките въглехидрати като картофи, хляб, алкохол и всякакъв кофеин са напълно изключени от менюто й.

Вторият етап увеличава броя на калориите до 1500 и вече са разрешени кафявият ориз и пълнозърнестият хляб.

В третата фаза отново се увеличават калориите малко, като вече въглехидратите влизат в менюто, но и усилените упражнения. Бери се спира на фитнеса и йогата. „Забелязвам голяма разлика, когато правя упражнения. Чувствам се по-щастлива и самоуверена", споделя тя.

Във фитнеса Хали тренира 4 пъти седмично, като тренировката й включва:

10 минути ходене с малки тежести;

10 минути степ;

10 минути кростренажор;

20 клек-скока (до долу) с пауза между всеки от тях от 5 секунди

Диетичното меню на Бери включва:

Закуска: вегетариански микс ( от две варени яйца, спанак, зелена чушка, магданоз и лук)

или плодов микс (свежи капини, праскови и сок от червена боровинка)

Обяд: Голям домат, допълнен от риба и целина или зелена салата с риба тон.

Следобедна закуска: Грейпфрут и сок от червена боровинка

Вечеря: Телешко на скара със суха горчица, леко задупено зеле и нектар или пиле с лайм и чесън плюс микс от карфиол, чушка и лук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

anasteisa03@abv.bg ( преди 12 години )
Много харесвам Жената Котка
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар