Актрисата Анджи Хармън е 39-годишна майка на три деца, но когато става въпрос за добра форма тя определено има какво да ни сподели. От години красавицата залага на здравословното хранене, а пред Self.com с радост споделя как е научила и своите дъщери да готвят по нейните рецепти.
Като майка за нея е изключително важно, децата й да бъдат в кухнята с нея, докато тя приготвя храната, за да се учат от малки кое как се прави. Това е и нейният начин да ги научи да развитият едно добро отношение към полезната храна.
Както повечето ангажирани съпруги и тя знае колко е трудно да превърнеш всяка семейна вечеря в здравословна, но не се отчайва когато гозбите й не се получат много добре, а просто на другата вечер опитва отново. „Колкото повече опитвате, толкова по-умели ставате в кухнята", твърди тя. А какви са нейните тайни?
Старае се да готви не много сложни, но балансирани ястия. Едно от любимите й специалитети е печената сьомга с ананас, ориз и броколи. Хем е лесно, хем – вкусно и здравословно! По принцип избягва пържените и мазни храни и макар да е голям гастроном се опитва да хапва малки порции от любимите си ястия.
Снимка: Reuters
Тя споделя, че често си запазва интересни рецепти от списания, които и се струват лесни за приготвяне. Освен това се старае да отделя поне по 15 минути на ден за спорт – скокове, клекове и коремни преси.
Снимка: Dreamstime
Една от любимите закуски на Анджи е нейната собствена версия на плодов шейк. Опитайте я!
1/4 до 1/2 авокадо
сок от 1/2 лайм
1/2 до 1 чаша замразени плодове по избор
1 лъжичка ванилия на прах
1 лъжичка Витамин C на прах
1-2 супени лъжици смлян лен
купа с лед
1 чаша кокосово мляко
щипка канела
Разбийте продуктите в блендер, след което се наслаждавате на полезна закуска с уникален вкус и пълна с енергия!