IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прочистване и отслабване с картофи

20 март 2012 14 30

А ги обвиняват, че от тях се пълнее!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Прочистването на организма и отслабване с картофена диета е идея, която би изненадала всички заради репутацията на картофа като висококалорична и богата на скорбяла храна. Но вредата от похапването на картофени ястия идва не от самите картофи, а от пърженето им и използването на мазни сирена, сметана и меса в комбинация с тях. Когато се храните с варени или печени био картофи, вие снабдявате организма си с ценни минерали и витамини, спомагащи неговото прочистване. Възможно е да свалите няколко килограма в резултат на това.

Но преди да започнете такава диета, трябва да знаете някои неща:

1. Необходима е консултация с лекар или диетолог, за да сте сигурни, че това е диета, подходяща за вас. Тя не е за хора с диабет, язвен колит, сърдечни заболявания, епилепсия и приемащи някакви медикаменти.

2. Бременни жени, деца и хора с тегло под нормата също не трябва да я прилагат.

Съвети за приложение на картофената диета:

1. Прочистването става в рамките на 48 до 96 часа.

2. Избирайте био картофи, малки на размер, но тежки за големината си. Избягвайте такива, които имат кафяви точки и зелени петна.

3. Консумирайте ги варени, печени, пюрирани, на пара, но не и пържени. Можете да ги похапвате по всяко време на деня. За пюре използвайте билкови чайове или водата от варенето, но не и мляко.

4. Може да ги подправяте с мента, куркума, копър, паприка, магданоз, розмарин, пресен чесън, индийско орехче, канела и лук.

5. Не премахвайте кожата на картофите. Тя съдържа 75% от минералите в картофа.

6. Не използвайте алуминиеви съдове за приготвяне на картофите, защото се получва реакция, при която голяма част от минералите желязо, цинк, мед и магнезий се губят, а те са съществени за работата на клетките.

7. Пийте много вода и билкови чайове – от коприва, бял равнец, репей и глухарче са подходящи опции.

8. Някои хора си правят клизма по време на тази диета за още по-добро прочистване от токсините.

9. Ден преди приключването на диетата, добавете плодове и зеленчуци към картофите, за да захраните с по-леки храни организма.

10. Не правете тежки тренировки по време на диетата. Може да изпълнявате йога или други леки упражнения.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

z.k ( преди 11 години )
точно от картофена диета чакайте да отслабнете ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар