IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабвай умно

30 юни 2012 12 00

С пълен глад и лишения може да си причиниш само някоя болест

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пътят до стройната фигура е не само дълъг, но и доста коварен. Най-лесно е да си избереш диета и да мислиш, че останалото е само щракане с пръсти. Има доста неща, които само дебнат да съсипят и планове, и фигура, а пък изглеждат толкова безобидни!

Недоспиването

Сънят е най-доброто лекарство, спор няма. Пълничките да четат внимателно. Защото статистиката сочи, че всяка трета жена спи доста по-малко от нормалните 8 часа сън. Този дефицит тялото си наваксва познайте как! С храна, естествено. С много калории за предпочитане. Недоспалият човек лесно се съблазнява от нещо вкусничко и апетитно.

Лишаването от закуска

Много неправилно схващане. Напразното изтезаване на тялото си отмъщава, както може. И без това повечето време акълът ни е в разни съблазнителни вкусотии и често на обяд сме направо неудържими. Отделно пък гледаме да хапнем нещичко, та макар и вафла или парче шоколад. Да не говорим, че ходим като занесени и че направо се подиграваме с кръвното. То често пада доста ниско и се налага да се подкрепяме силно калорично.

Гладуването

Масово го препоръчват, но то толкова коварно, че като нищо можеш да си докараш силно главоболие и световъртеж. Затова пък на следващото похапване буквално преяждаш и сега пък тялото е в стрес откъде му дойде това натоварване. Нито е икономично това, нито препоръчително, а направо противопоказно. Не всеки може да гладува - факт.

Интензивни тренировки

Не на всеки е подадено да тича по алеи и паркове или да върти педали в някоя зала в прединфарктно състояние. Тялото не може да реагира толкова светкавично на напъните ни да слабеем като с магическа пръчка и ако продължаваме с това полуумно занимание , най-много да свалим някой килограм, който светкавично ще си възвърнем часове по-късно.

Думичката "Никога"

Отслабващите често обичат да казват никога. "Никога няма да ям шоколад" - сякаш са под дулото на пистолет или са поели обет за антишоколадова кампания. А пък плочките истински, ухаен, чист шоколад не можем да го изпъдим от съзнанието си. Или пък нещо друго, което си забраняваме. На кого е нужно това, едва ли някой ще даде смислен отговор.

Стресиращата работа

Когато работим нещо, което не ни епо вкуса, стресът е повече от сигурен. Някак неусетно си помагаме ту с бонбон, ту с някой и друг сладкиш, които така примамливо съкращават часовете до края на работния ден. Освен това докарват и по някоя и друга усмивка.

И като говорим за усмивки, не се изтезавайте да гледате непрекъснато в кантарчето. Каквото и да показва то, знайте, че е по-добре да си здрав, отколкото онзи унил силует, слаб и измъчен, който задължително искате да бъдете.

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

ценител ( преди 11 години )
диетите вече не са модерни мина времето на кльощавите манекенки едно кило кокали. доживяхме да се върне сексапила на женската фигура с извивки. пример - моника белучи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
desita ( преди 11 години )
Много е вярно, опитвала съм какви ли не диети и в момента съм постигнала оптималното тегло 62 кг. на 1,72 ръст благодарение на промяната в мисленето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар