IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четете етикетите, за да не пълнеете

17 септември 2012 14 00

Жените, които прочитат етикетите на продуктите, са по-слаби

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Интересно проучване показва нов съвсем лесен и безболезнен метод дамите да се предпазят от напълняване. За целта се изисква само да четете етикетите на желаните продукти. Екип от учени към испанския университет "Сантяго де Компостела" е установил, че жените пълнеят по-малко, ако преди това хвърлят едно око на съдържанието на опаковката, пише сайтът Медикъл експрес.

Според резултатите на проучването, дамите, които предварително четат какво пише по етикетите на хранителните стоки в магазина, са средно с около 4 кг по-леки от останалите. Изследвани са 25 640 американски пълнолетни граждани, които са отговаряли на анкета свързана с покупателните им навици.

Резултатите показали, че жените, четящи етикетите, са с по-малък индекс на телесна маса с 1,49 пункта. Това означава намаление от 3,9 килограма за жена с височина 162 сантиметра и тегло 74 килограма.

Други интересни факти, станали ясни след анкетата са, че жените, които живеят в градовете са по-осведомени от останалите и разбира се, от съдържанието се интересуват повече дамите с висше образование.

Едва половината от запитаните мъже са отговорили, че обръщат по-обстойно внимание на етикетите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари