IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нахрани се с мисъл

7 декември 2012 15 40

Споменът за обилно ядене държи стомахът сит часове наред

Снимка; Dreamstime

Снимка; Dreamstime

Чували ли сте за силата на мисълта? Обзалагаме се, че отговорът е положителен. Е, вече няма защо да се притеснявате, че ще качите някое кило, тъй като ново изследване твърди, че само мисълта за обилно и вкусно ядене, може да ви засити.

Редица тестове и експерименти са установили, че хората може да поглъщат малко количество храна, но ако в представите им тя е в по-големи размери, то те са сити дълго време, пише Daily Mail.

Tова е добра новина за всички, които се борят с килограмите. Просто трябва да си представят, че ядат повече, категорични за учените от университета в Бристол.

Екип под ръководството на проф. Джефри Брънстром направил откритието, след като показал пред участниците пълна или полупразна чиния със супа преди ядене. След яденето нивото на глада сред участниците съответствало на консумираната от тях храна, а не на храната, която предварително им е била показана.

Два-три часа след яденето участниците, на които била показана по-голяма порция супа, били по-малко гладни в сравнение с онези, които видели по-малка порция. 24 часа по-късно повечето участници, на които била показана по-голяма порция, смятали, че изядената от тях супа е достатъчна, за да се чувстват сити.

Резултатите от изследването са публикувани в PLoS One.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари