IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете НЕ на пържените картофи

5 февруари 2013 13 00

И защо въздържанието може да бъде по-лесно от умереното хранене

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Като цяло, оказва се, че ако сте въздържатели, ще ви е много по-лесно да устоите на изкушенията, отколкото ако си позволявате някои храни от време на време и вярвате в тезата за „умереното хранене".

Ако си кажете: "Край - тази храна няма да я консумирам повече!", ще ви е много по-лесно да ограничите вредните продукти, отколкото ако си позволявате да опитвате малки количества от изкушенията, уж само от време на време, но понякога доста по-често, отколкото е добре за вас и вашата фигура.

Съществуват множество последователи и на двата лагера - и на тези, които са строги въздържатели (говорим за храни) и на тези, които вярват в умереното и балансирано хранене.

Въздържателите са по-взискателни към себе си като цяло и логично е много по-лесно да бъдеш сред тези, които се водят умерени. Но в действителност, въздържанието е по-лесно, а малко хора си дават сметка затова. Ето и защо:

Да кажем, че вашата слабост са пържените картофи и колкото и разумно да се храните през по-голямата част от времето, вие да не можете да устоите на порция топли, мазни и солени пържени катофки. Вашата стратегия вероятно ще е да не си ги пържите у дома, но когато се храните навън, да се тормозите вътрешно заради желанието си да си поръчате от тях и ако случайно хапнете, да се чувствате виновни цяла вечер (може и повече).

Точно затова да си въздържател може да звучи трудно на пръв поглед, но ще ви избави от тези вътрешни терзания. Просто си кажете: "Няма да ям тази храна повече – тя не ми понася, тежко ми е от нея, получавам киселини, чувствам се подута и т.н.. Ако предпочитате положителното мислене и не харесвате отрицанията си кажете: „Ще се освободя от пържените картофи веднъж и завинаги."

След като вземете това категорично решение, вие ще сте свободни от по-нататъшни вътрешни дебати – да хапнете или не, както и от безпокойството колко калории ще ви коства поредната порция картофи. Същото важи за всички видове изкушения, които са нездравословни калорийни бомби и ограничават възможността ви да бъдете по-здрави, по-стройни и по-красиви.

Ако в миналото сте се опитвали безуспешно да станете въздържател, но в крайна сметка не сте успели – опитайте пак, като започнете с въздържание от брашно и захар. Ще видите, колко бърз ефект ще има това върху фигурата ви и постепенно ще започнете да премахвате и други калорични и вредни храни от менюто си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

RVTPAasFdIIkxUkQ ( преди 11 години )