IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неделен план за диета през седмицата

14 март 2013 15 00

Изгответе си схемата на вашата диета през уикенда, за да избегнете случайните изкушения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако сте решили да спазвате диета през идната седмица, така че да свалите някой и друг килограм, вие се нуждаете от план.

Без конкретна схема и идея какво ще правите през тази седмица, какво ще консумирате и колко ще спортувате, вие можете да нарушите диетата още във вторник-сряда и така да провалите шанса си за по-тънка талия.

Това важи с особена сила за хората, които имат натоварена програма и се задъхват между работата и семейните задължения.

Затова ние ви предлагаме да си поставите своите цели за седмичната си диета още в неделя, като планирате нещата в детайли. Така ще сте сигурни, че няма да се отклоните от здравословния си път през цялата седмица и накрая ще постигнете желаните резултати.

А ето и как да го направите:

1. Планирайте тренировките си

 

Важно е още от неделя да решите в кои дни и по кое време ще идете да спортувате. Седнете и нахвърляйте на един списък всяка тренировка, която смятате да направите, като я съобразите с работното си време и ангажиментите си през седмицата. Ако това ще ви мотивира повече, купете си карта за фитнес/плуване или каквото смятате да правите. Ако не знаете графиците за груповите занимания, обадете се в залата и си запишете удобните за вас часове.

2. Пригответе си сака за спорт още от неделя

Едно от нещата, които могат да сложат спирачка на вашата тренировка е това да си забравите сака за спорт и да го установите точно пред фитнес залата. Ето защо си подгответе всичко необходимо преди понеделник сутрин, когато вече „ще сте на педал". Предвидете си толкова чисти спортни екипи, колкото тренировки сте заложили в програмата си.

Сложете готовия сак до вратата или в колата си, така че да не го забравите. Ако тренирате у дома, неделя е идеалното време, за да си направите списък от нови упражнения, които да изпробвате.

3. Измислете си седмичното меню и идете на здравословен пазар

Това е един много важен момент от вашия списък. Трябва да решите какво ще ядете всеки един ден от тази седмица и да си го набавите от хранителния магазин. Можете да изчислите и калориите в седмичния си план за хранене. След като сте готови със списъка, идете да напазарувате.

4. Купете си леките следобедни закуски за седмицата и помислете какви храни за обяд ще си носите в службата

Ако ще бъдете далеч от дома си през целия ден, добре е да парирате изкушенията в следобедните часове, като си вземете някакви диетични бисквитки или солети като лека следобедна закуска. Освен това помислете за пет салати и/или пет супи, които да си направите през седмицата и да си носите в службата. Така няма шанс, ако пригладнеете внезапно, да си купите сандвич от най-близкото кафене. Измислете си 10 леки закуски за седмица (по две на ден). Те могат да бъдат пресни плодове и зеленчуци, обезмаслено кисело мляко, хумус, ядки, пълнозърнести бисквити, мюсли бар и т.н.

5. Помислете си какво ще консумирате на закуска и на вечеря

Добре е да се запасите с повече пресни и замразени зеленчуци, които да си готвите набързо като здравословна вечеря (или да режете на салата). За закуска заложете на плодовите фрешове, на плодовите млечни шейкове и на пълнозърнестите храни в комбинация с обезмаслено мляко.

6. Легнете си рано

След като изготвите вашия план за диета през седмицата, вземе си една хубава гореща вана и се опитайте да си легнете в леглото по-рано. Важно е да имате добър нощен сън и да се събудите свежи и изпълнени с енергия и оптимизъм за предстоящата седмица на влизане във форма. Успех!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари