IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влезте във форма заедно с гаджето

24 юни 2013 10 40

Най-добрите съвети за отслабване за двойки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато имате любим човек до себе си, вие искате да прекарвате повече време с него и обичате да правите нещата винаги заедно. Всъщност споделянето на общи занимания наистина е добра идея, особено когато става въпрос за ходене на фитнес или стриктен план за отслабване. Все пак всичко е много по-лесно, когато имате подкрепата на своята половинка и тя вашата. Да не забравяме и мотивацията, която значително се покачва, стимулирана от общото ви желание.

Ето кои са най-добрите съвети за отслабване за двойки. Имайте предвид обаче, че винаги ще има разлики в резултатите на жените и на мъжете.

1. Тренирайте заедно. Отслабването може да стане много по-лесно, когато сте заедно с вашия партньор. Тренировките във фитнеса или в парка, например, са много по-забавни, когато усещате присъствието на любимия си човек. За максимални резултати трябва да се съсредоточите върху упражнения, които имат ефект и при двамата. Може да тичате заедно или да правите упражнения пред телевизора – няма значение, важното е да останете мотивирани. Посещаването на уроци по танци например, също е добра идея за общо горене на калории.

2. Изберете правилните диети. Обикновено загубата на тегло се постига чрез тренировки и спазване на определен хранителен режим. Много важно е да се разберете със своя партньор да се храните по горе-долу идентичен начин. Не е добре, ако единият от вас гладува повече. Спрете да се храните с вредни храни и заложете на здравословната диета. Нека всеки от вас изчисли приблизително каква храна може да приема за един ден, базирайки се на желания калориен прием.


3. Подкрепяйте се взаимно. Когато двамата имате една и съща цел, много по-трудно се отказвате. В моменти на слабост винаги единият ще повдига духа на другия и обратно. Отслабването и спазването на диета изискват силна мотивация, която се поддържа само с взаимна подкрепа. Не позволявайте извинения и не се карайте с половинката си, ако тя реши да промени хранителния си режим, например. Стига да е здравословен, той може да търпи известни промени – все пак всеки организъм е индивидуален.

4. Съсредоточете се върху своите резултати. Мъжкото и женското тяло са различни. Обикновено мъжете са тези, които отслабват по-бързо. Това се дължи на по-голямата им мускулна маса, която помага на мъжкия метаболизъм да се ускори по-бързо. Така че не очаквайте да имате същите резултати, каквито има вашият партньор. Не се отчайвайте, ако вие сте загубили по-малко килограми. Важното е да правите разлика в начина, по който дрехите ви стоят, както и в начина, по който се чувствате.

5. Запознайте се с различията си. Както казахме, организмът на жената и на мъжа е различен. По тази причина вие трябва да съобразите както физическите упражнения, така и хранителния план. Разбира се, не само полът трябва да влияе върху плана ви за отслабване. Консултирайте се със специалист относно зоните в тялото, на които трябва да наблегне всеки един от вас. Правете нещата заедно, но не по един и същи начин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари