fallback

Сокът от моркови в борбата за отслабване

17 May 2006 09:02

Освен за зрението и блестящия тен, сокът от моркови помага и за топенето на килограмите

Морковите, както и нектарите и соковете от моркови съдържат множество ценни за здравето субстанции: провитамин А (бета-каротин), целулоза, витамини и минерали. Заради богатството на хранителните съставки морковът е причисляван към хранителните продукти, които са изключително полезни за здравето. Съставът на соковете и нектарите от моркови е близък до състава на моркова, а част от ценните хранителни съставки, например бета-каротинът се усвоява по-добре от организма, когато се приема чрез сокове и нектари. Диетолозите са единодушни, че нектарите и соковете от моркови трябва да се консумират от представители на всички възрастови групи – от децата до възрастните. Провитамин А ( бета- каротин) От всички зеленчуци морковът има най-високо съдържание на провитамин А (бета- каротин - до 17 мг/ 100 гр). Чаша сок или нектар осигурява необходимата дневна доза от провитамин А, който: - въздейства благоприятно на зрението- подобрява вида на кожата, ноктите и косата, т.е. действа като естествена козметикаНе се притеснявайте, че може да станете жълто-оранжеви. За да се случи подобна пигментация, трябва да пиете над 500 гр. сок дневно, и то в продължение на повече от 5 дни. Целулоза Съдържащата се в нектарите и соковете от моркови целулоза: - помага в грижата за фигурата- подпомага отслабването- има благотворно въздействие върху храносмилателната система - освобождава тялото от токсинитеВитамини и минерали Витамините и минералите, съдържащи се в соковете и нектарите от моркови: - помагат при ежедневната грижа за организма и увеличават имунитета му (особено витамините А и С)- витамините от група В усилват паметта и концентрацията, а калият регулира кръвното налягане

Сподели
0 коментара
fallback