IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да дадете тласък на вашата диета

23 юли 2013 10 10

Съвети от експерта по хранене Джони Боудин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Диетологът и експерт по здравословно хранене – Джони Боудин споделя своите съвети как е правилно да се започне един диетичен план, така че усилията да имат успех.

На първо място трябва да се храните с повече богати на протеини храни. Те ще ви държат сити за по-дълго (поне около 5 часа). Хапвайте риба тон, авокадо и пиле. Те съдържат аминокиселината тирозин, която ще ви дава тонус. Ако обичате да закусвате, винаги го правете с протеинови ястия, които ще повишават нивата на кръвната ви захар постепенно, а не изведнъж.

Намажете фъстъчено масло върху парче целина или хапнете ябълка със сирене. Пийте чай през целия ден. Изследванията показват, че 3-6 чаши на ден намаляват риска от Паркинсон, диабет и подагра.

Ако обичате да пиете кафе, опитайте да се ограничите до една чаша на ден и залагайте на зеления чай за тонус. Той съдържа по-малко кофеин, но пък съдържа аминокиселината теанин, която действа успокояващо.

Заложете на черешите. Те са доста пренебрегвани, а съдържат вещества, които намаляват болката, възпалението, мускулните и ставните болки и са пълни с антиоксиданти (което означава, че намаляват риска от сърдечносъдови заболявания).

Освен това черешите имат сравнително ниско съдържание на захар и калории, което ги прави чудесен избор за лека закуска или десерт. Комбинирайте ги с кисело мляко, боровинки, кокос и бадеми.

Намалете наполовина приема на въглехидрати. Това ще повиши вашата жизненост и енергия доста. Това означава да ядете по-малко зърнени храни, тестени изделия, хляб, ориз, бисквити, солети и т.н.

Въглехидратите причиняват бърз възход и спад в нивата на кръвната захар, оставяйки човек с чувство на летаргия и умора. Яжте повече сурови храни. Сушито, суровото мляко, ядките и плодовете съдържат полезни хранителни вещества и вид ензими, които са от решаващо значение за изграждането на протеините в тялото.

Махнете напълно захарта от менюто си. Тя ви лишава от енергия, води ви до пристрастяване, а освен това доказано има връзка с развитието на диабет, сърдечни заболявания и болестта на Алцхаймер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари