IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво да помислите преди прочистването с фрешове

13 август 2013 13 00

Изберете най-подходящото време за започване на детоксикацията

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Детоксикацията с фрешове е по-стриктна и трудна за изпълнение от много други диети. Преди да започнете прочистването с фрешове, трябва да помислите за някои важни неща. Детоксикацията с току-що изстискан сок е чудесен начин да изчистите тялото си от токсините и да се подмладите. Това обаче, не става толкова лесно. Преди да започнете детоксикацията, обърнете внимание на следните неща:

1. Ползите от прочистването с фрешове. Една от ползите е, че по време на детоксикацията тялото ви е снабдява с голямо количество антиоксиданти и витамини. Също така детоксикацията помага за прочистване на храносмилателната система, тъй като тялото ви няма нужда да работи толкова усилено, за да преработва хранителните вещества. Това е чудесен начин да съживите тялото си.

2. Кога да пиене фрешовете. Прочистването не е най-добрият източник на енергия, затова е важно да планирате по кое време ще пиете фрешове. По този начин вие ще бъдете сигурни, че ще имате енергия през целия ден. Плодовете са чудесен източник на енергия, затова започнете деня си с плодов фреш. След това опитайте се да се придържате към зеленчуковите фрешове.

3. Какви плодове и зеленчуци да консумирате. Детоксикацията няма да е успешна, ако просто отидете в магазина и купите първите продукти, които видите. Направете списък на плодовете и зеленчуците, които ви трябват и изчислете какво количество от тях ще ви е необходимо. Не се страхувайте да добавяте други полезни съставки като кокосово масло.


4. Какво още може да пиете. Най-вероятно след известно време ще започне да ви се гади от консумацията само на фрешове. По тази причина може да си позволите да консумирате билкови чайове, които също така прочистват организма. Ако искате нещо просто – опитайте топла вода с лимонов сок и джинджифил.

5. Консултирайте се с вашия лекар. Преди започването на всяка диета трябва да се консултирате с вашия лекар. Това е задължително, ако страдате от високо кръвно налягане или имате проблеми с бъбреците.

6. Периода преди и периода след. Трябва да подготвите тялото си за драстичната промяна, като няколко дни предварително се храните с по-лека и здравословна храна. Иначе рискувате да имате по-тежки странични ефекти от детоксикацията. Също така е много важно след като приключите периода на прочистване, да започвате да се храните с минимално количество храна, като постепенно увеличавате обема на порциите си.

7. Как ще реагира тялото ви. Може би смятате, че със започване на детоксикацията, автоматично ще почувствате тялото си по-здраво, но това не е така. Не се учудвайте, че по-често ще се чувствате уморени. Понякога дори може да бъдете леко замаяни. Затова е добре по време на прочистването да лежите повече, както и да не извършвате тежка физическа работа. Не на последно място трябва да се подготвите не само физически, но и психически за детоксикацията с фрешове.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари