fallback

25 дълголетни истини за правилното хранене – част II

15 June 2006 15:45

Представяме ви втората част от 25-те истини как да се храните правилно, събирани в продължение на 25 години

Представяме ви втората част от 25-те истини как да се храните правилно, събирани в продължение на 25 години. Сигурно ви е омръзнало от подобни съвети, но когато нещо е минало проверката на времето и през мнението на поколения специалисти, това означава, че наистина работи. Съветите са разделени в шест категории.
Вече ви представихме:Най-добрите препоръки да контролираме теглото и да останем слаби
Сега наред са:Най-добрите препоръки за предотвратяване на заболявания
1. Приемайте достатъчно калций, за да намалите риска от остеопороза. Учените са открили взаимозависимостта между липсата на калции и остеопорозата още преди 20 години. Дневната доза за жените е 1000 милиграма калций. Естествено това е препоръчително количество при отлично здравословно състояние. Дневната доза калций трябва да бъде обсъдена с лекар, с оглед на здравословните проблеми, които имате. 2. Консумирайте риба за здраво сърце. Тлъстите и живеещите в студени води риби, като сардините и сьомгата, са чудесен източник на омега-3 мастни киселини, които понижават холестерола и подсилват имунната система. 3. Разбийте митовете за „вредните“ храни. Например, че бананът е плод, който трябва да се избягва, защото има много захари. Напротив, бананът подпомага сърдечната дейност и е идеален източник на енергия след физически упражнения.
4. Избирайте храни, които съдържат най-малко 2 г фибри във всяка порция. Тази „супер звездна“ хранителна съставка ви предпазва от сърдечносъдови болести и e ваш съюзник номер 1 в отслабването.
Сподели
0 коментара
fallback