IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акупунктура на ушите – новият начин да отслабвате

7 януари 2014 06 20

Лечението може да ви помогне да свалите излишните килограми в рамките само на осем седмици

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако вече сте опитали достатъчно много диети, но без успех и вече се чувствате достатъчно обезкуражени, може би трябва да смените подхода. Всъщност спазването на диета никак не е лесна работа – изисква се воля, постоянство, хранене със специална храна, в определени часове и така нататък. Какво ще кажете за един различен начин за отслабване, в който храната дори няма толкова голямо значение?

Според изследователи акупунктурата на ушите може да бъде ключът към отслабването. Учени открили, че този вид лечение помага на хора с наднормено тегло да отслабнат (особено около корема) и то само за осем седмици. Акупунктурата на ушите включва поставяне на миниатюрни игли 2 милиметра навътре в кожата. Третират се пет точки около ушната мида. Това лечение е особено ефективно при хора, които имат натрупани мазнини около талията си.


Обнадеждаващите резултати идват след проведено двумесечно проучване. Участниците в експеримента понижили своя индекс на телесната маса с до 6 на сто, лишили се от телесни мазнини и се сдобили с по-малка талия. Изследователи от Южна Корея използвали традиционния метод при 91 възрастни с наднормено тегло, като всички те били поставени на една и съща диета. Почти една трета от участниците успели да свалят килограми още преди края на осемте седмици на лечение.

Акупунктурата за отслабване се основава на твърдението, че външното ухо представлява всички части на тялото. Лечението е използвано за пръв път във Франция през 1956 година от доктор Пол Ногиер. По принцип акупунктурата е известна като традиционна китайска терапия с използване на игли в определени части на тялото. По този начин се дава енергиен тласък на тялото и се освобождават ендорфини, които действат като естествени болкоуспокояващи, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари