IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените се подлагат на диети по-често, отколкото сменят любовниците си

4 февруари 2014 15 40

Средно една дама спазва 16 диети през живота си, а има само 8 любовника

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако смятате, че в любовния ви живот настъпват много промени, то едва ли сте се замисляли за промените във вашия хранителен режим. Дори да не ви се вярва, те са доста повече.

Според ново изследване жените се подлагат на диети два пъти повече, отколкото сменят гаджетата си. Средно една дама спазва 16 диети за целия си живот, като сваля около 31 килограма. За сметка на това средностатистическата жена има само по 8 любовника.

Повече от половината от анкетираните дами признават, че са спазвали повече диети, отколкото сексуални партньори са имали някога. Според същото проучване средната диета трае само един месец, като най-често жените отслабват с между 2,5 и 3,5 килограма. Въпреки това повече от една четвърт (27%) признават, че са се отказали от диетата само след една седмица.

Номер едно причина за това решение се оказва липсата на воля, последвана от скуката и „прегрешение“ след вечер навън с приятели. До момента най-често срещаната причина за започване на строг хранителен режим е неудовлетворението от формата на тялото, посочено от половината от анкетираните жени. В същото време 27% от дамите са признали, че се чувстват по-секси, когато са на диета, а за 19% стимулът е да влязат във форма за лятната си почивка.

Само 1% от жените споделят, че спазват диета, за да угодят на своя партньор. В същото време дамите са убедени, че подлагането на диета е най-ефективният начин за намаляване на теглото. Половината от анкетираните казват, че са направили постоянни промени в начина си на живот като например, премахване на нездравословните храни и напитки.

Проучването установява още, че обикновено жените започват първата си диета на 17 години. Средностатистическата жена пък се подлага на най-малко четири пъти в 20-те си години, пет пъти в 30-те си години и шест пъти през 40-те си години, пише вестник Daily Mail.

Ето и някои обобщени данни за диетите и жените:

Колко килограма сваля една жена по време на диета?

– Нито един – 9%;

– 0,5 – 1,5 килограма – 25%;

– 2,5 – 3,5 килограма – 27%;

– 3,5 – 5 килограма – 13%;

– 5 – 7 килограма – 15%;

– 8 – 12 килограма – 9%;

– повече от 12 килограма – 2%.

Колко дълго продължава типичната диета?

– 1 седмица – 26%;

– 2 седмици – 15%;

– 1 месец – 31%;

– 2 месеца – 8%;

– 3-6 месеца – 13%;

– по-дълго от 6 месеца – 7%.

Каква е причината жените да се отказват от диетата?

– Липсата на воля – 35%;

– Скуката – 19%;

– „Прегрешение“ след една вечер навън с приятели – 17%;

– Жената е отслабнала, колкото е искала – 15%.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари