IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диетата на върколака

3 февруари 2014 16 20

Храненето според лунния календар обещава отслабване с три килограма за един ден

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Малко известна диета започва да набира все по-голяма скорост. Звезди като Деми Мур и Мадона вече са сред нейните последователи.

Диетата на върколака“ е известна още и като лунна диета. Тя се основава на идеята, че Луната влияе върху водата в телата по същия начин, по който определя приливите и отливите на океаните, и че тази енергия може да бъде използвана, за да помогне на човек да отслабне.

Според някои сайтове, които описват диетата на върколака, е възможно отслабване с до три килограма за 24 часа. Въпреки че съществуват множество варианти на диетата, всички те включват пречистване с течности за няколко дни от месеца – при пълнолуние или новолуние.

Феновете на диетата твърдят, че Луната оказва гравитационно притегляне на водата в телата им. Ако човек приема само течности по време на определените периоди, това ще позволи на Луната да отмие токсините от тялото, като по този начин човек ще отслабне по-бързо.

Според някои хора Луната може да повлияе и върху вашето настроение, като намали апетита ви. От решаващо значение за успеха на диетата е не само консумацията единствено на сок и вода, но и започването на режима от самото начало на лунната фаза. Например, ако фазата започва по средата на деня, започвате да отчитате 24 часа от този момент.

„Консумирането на повече течности ще призове силата на Луната, ще стимулира бъбречната дейност и ще позволи на тялото да загуби от натрупаната вода. По този начин се премахват токсините, които се натрупват в организма вследствие на нездравословни храни, лошо храносмилане и стрес, както и се осигурява детоксикиращ ефект, който укрепва имунната система“, пише един уебсайт.

Здравните експерти обаче са скептични по отношение на ефективността на диетата на върколака. Според тях приемът само на течности в продължение на 24 часа може да ви накара да се чувствате по-леки, но едва ли ще загубите повече от половин килограм. Те смятат още, че няма научни доказателства, които да показват, че Луната влияе върху водата в човешкото тяло, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

НякояСи ( преди 10 години )
Аз съм на мнение, че това не е диета, а начин да запазиш теглото си без да качваш допълнителни килограми! Това за силата на луната за пълни измислици, како и това с нейните фази. За бога, хора - замислете се - независимо кога започнете да пиете само вода и сок, независимо дали се случва по време на тези упоменати фази или не ,разбира се, че ще свалите временно 0.5 до 1кг! Та с приемането само на вода друг ефект, освен и повреда на физическото здраве, не може да има! -Логично е!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лунна диета ( преди 10 години )
От 10 години стриктно спазвам лунната диета (така я наричам аз) и съм 100% убедена в нейното благоприятно действие. Не е вярно, че можеш да свалиш 3 кг за 24 часа, но при мен действа безотказно за поддържане на желаното тегло.Препоръчвам я горещо. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар