IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета с кисело мляко

21 февруари 2014 15 10

Заложете на киселото мляко две седмици и ще олекнете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Как да отслабнете бързо? Диети с подобни обещания много, но внимавайте при избора им, за да не навредите на здравето си. Една от последните тенденции в диетичното хранене е наблягането върху кисело мляко. Автор на 14-дневната диета с кисело мляко е актрисата, гримьор, моден и уелнес експерт Джени Мей.

Този хранителен режим вече е изпробван от звезди като Кортни Кокс, Дейвид Аркет и някои от моделите на лейбъла за бельо Victoria's Secret.

Диетата няма да направи чудеса с вашето тегло, но обещава да го намали с 2-3 килограма за две седмици. Не се препоръчва тя да се прави повече от 14 дни.

Как помага киселото мляко?

„Мазнините образуват хормона кортизол, който е свързан с емоционалното хранене. Когато ядете кисело мляко, калцият в него изпраща до клетките послание да елиминират кортизола. Освен това аминокиселините в продукта помагат да се изгорят мазнините и така отслабвате по-лесно“, обяснява Майкъл Земел, американски експерт по здравословно хранене.

Скорошно изследване пък разглежда ползата от пробиотиците при диета. Авторите на изследването вярват, че пробиотиците правят чревните стени по-малко пропускливи. В резултат през тях минават по-малко от молекулите, които могат да допринесат за затлъстяване, диабет тип 2, нарушен глюкозен толеранс и т. н. и те не попадат в кръвта.

Ето и кратък план на това как да се храните:

Закуска: чаша кафе или чай със захарин; нискомаслено кисело мляко с една чаена лъжичка от пшенични трици.

Междинно хранене: плодово кисело мляко.

Обяд (изберете от следните предложения):

- ястие от ориз с два домата, пълни с гъби и нискомаслено сирене;

- филе от сьомга – печено или на скара със зеленчуци

- печени картофи или соте със салата от маруля, домати, царевица и грах.

За десерт: една купичка кисело мляко с малко ягоди или грозде

Междинно хранене: купичка нискомаслено кисело мляко

Вечеря: кисело мляко с парчета плод (ябълка, праскова, кайсия, круша)

Забележка:

Диетата с кисело мляко не се препоръчва на хора с висок холестерол или камъни в бъбреците, заради високия прием на калций и фосфор.

И още веднъж: не спазвайте диетата повече от две седмици!!!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Потребител ( преди 10 години )
Twin ( преди 10 години )
Зависи, наистина, какъв е енергийния разход през деня - за всеки е индивидуално. Сигурно за някои хора тази диета е доста ограничаваща, но аз се заситих само като я четох. С няколкото плодови млека/йогурти, сутрешното кафе (и без захарин) и парченцето сьомга съм преяла за деня. :D Обикновено с една купа кисело мляко с овесени ядки, микс от семена и лъжичка тахан + лъжичка мед и менюто за целия ден ми е изпълнено, чувствам се сита, със свит стомах, енергична за ежедневните дейности, които в никакъв случай не са седящи зад бюро. А и тренирам между 2 и 3 пъти седмично. Много зависи и от организма, годините...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
elitsamiteva ( преди 10 години )
не мисля, че се отслабва от тази диета, ако изобщо е уместно да се нарече така
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
само това не съм пробвала хахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар