IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов метод оформя тялото чрез втечняване на мазнините

28 февруари 2014 14 00

По този начин те могат да бъдат изхвърлени от организма чрез урината

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Борбата с излишните килограми е тежка и не всеки човек е достатъчно мотивиран, за да положи всички необходими усилия в тази посока. Всъщност много хора не желаят да тренират усилено, нито пък да спазват строг хранителен режим. Именно за тях е изобретен нов метод за отслабване, който не изисква каквото и да е специално старание от тяхна страна.

Новото лечение включва поставянето на инжекция, благодарение на която мазнините от тялото на човек се изхвърлят с урината. Воден разтвор се инжектира в проблемни области на тялото, разбивайки излишните мастни клетки. По този начин мазнините се абсорбират в кръвта и оттам се отделят чрез уринирането. Всъщност новото лечение, наречено Aqualyx, претендира да бъде ефективна алтернатива на липосукцията.

Иновативната инжекция съдържа растителни полимери, които се свързват с клетъчните стени на мастната тъкан и позволяват разтварянето и освобождаването на мазнините. Формулата втечнява клетъчните мазнини, като след това ги отстранява с помощта на урината за период от три седмици. Изобретателите на новото лечение са категорични, че то напълно разрушава мастните клетки и те не могат да се възстановят.

Инжекцията може да бъде използвана върху бедрата, стомаха, коленете, брадичката, гърба и дори шията. От Mills Medical Service, чието дело е новото лечение, споделят че то ви дава тялото, за което винаги сте мечтали, без да се боите, че отново може да надебелеете. „Aqualyx не е инжекция за загуба на тегло, тя се използва за оформяне на тялото и премахване на тези упорити области с мазнини. В комбинация със здравословна диета и физически упражнения, мазнината няма да се появи отново“, споделят производителите.

Една сесия от новото лечение струва 250 британски лири (около 600 лева). От Mills Medical обясняват, че това количество е достатъчно за третиране на зоната на брадичката, докато за корема са необходими още няколко курса. Всичко звучи обаче прекалено хубаво, за да е истина.

Всъщност доколко ефективна и безопасна е новата инжекция? Според Д-р Арун Гош от Частната болница Spire в Ливърпул инжекциите могат да изложат на риск здравето на хората. Според него повторното усвояване на мастните киселини в кръвта „ще изпрати нивата на холестерола високо в небето“. Притесненията на други експерти пък са, че инжекцията не е преминала достатъчно тестове.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )