IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да не пълнеете по време на работа

10 юни 2014 08 00

Навиците, които ще ви помогнат да останете във форма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има много причини, заради които работата може да се окаже пръв приятел на надебеляването. На първо място хората, които по цял ден са зад бюро, са застрашени от качване на някой и друг килограм. Това се дължи най-вече на факта, че те са обездвижени. От друга страна хората, които работят много и имат натоварена програма всеки ден, трудно намират време да се хранят здравословно.

Без значение дали вие самите попадате в някоя от тези категории (или и в двете), вижте кои са начините да не пълнеете по време на работа. Със сигурност ще ви бъдат полезни!

1. Носете си голяма салата за обяд.

Пропуснете обедите навън (където може да бъдете лесно изкушени) и приготвяйте храната си сами. Най-добре това да бъде голяма салата с много съставки, които да ви засищат достатъчно дълго време. Тъй като салатата има ниско съдържание на мазнини и високо на фибри, вие може да си позволите голямо количество от нея. За щастие, това няма да навреди на вашата талия.

2. Ходете на фитнес през обедната почивка.

По-добре физически упражнения, отколкото разглеждане на Facebook или пазаруване онлайн. Ако успявате да ходите на фитнес всеки ден или поне 3 пъти седмично, това ще ви помогне да горите излишни калории и съответно да отслабвате. Освен това тренировките са чудесен начин да намалите стреса, причинен от работата ви.

3. Мийте зъбите си с паста за зъби с мента.

След всяко хранене или консумиране на напитка, отидете в банята и се погрижете за вашата устна хигиена. Миенето на зъбите ви не само ще помогне на тяхното здраве, но вкусът на мента ще ви подсказва, че вече сте се нахранили и ще потиска вашия апетит.

4. Винаги дръжте здравословна храна наблизо.

Наистина е мило, че вашите колеги ви канят с разни сладки изкушения, но вие трябва да им устоите. Най-лесният начин е веднага да се насочите към нещо здравословно като плод, ядки, кисело мляко или дори нарязани зеленчуци – изборът е ваш.

5. Пийте вода през целия ден.

Знаете ли, че в една газирана напитка от 330 милилитра се съдържат 143 калории? Това прави общо 715 калории, ако пиете газирана напитка всеки работен ден. За да си спестите калориите и да пиете нещо наистина полезно, заложете на водата. Дръжте бутилка с минерална вода винаги около вас и отпивайте по малко през целия ден. По този начин ще бъдете хидратирани и апетитът ви няма да бъде прекалено голям.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
може би трикът с водата най-вече
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар