IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечерни навици за ефективно отслабване

13 октомври 2014 13 20

3 прости трика, които ще ви помогнат да сте във форма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Искате да отслабнете. Смятате, че давате всичко от себе си през деня и не разбирате къде грешите? Е, явно вечерта е времето, в което нарушавате някои елементарни правила и затова и ефектът от диетите и спорта не е толкова добър.

Ето кои навици трябва да придобиете, за да се предпазите от напълняване и да повишите резултата си при гладуване/режим.

Спрете да ядете след вечеря

След като хапнете вечерта, често релаксирате пред телевизора и без да се усетите, започвате да слагате в устата си дреболийки като солети, ядки, бонбони и т. н. Дори да не сте гладни, консумирането на храна в този момент, сякаш е естествено продължение на почивката ви след тежкия работен ден.

Кажете твърдо не на всичко след основната вечеря! Така ще отрежете поне 300-400 калории, които необмислено поглъщате и дори не си давате сметка за това.

Минимум 2 часа преди сън

Някои хора вечерят много рано – 17-17:30 ч. Това е режим при тези, които работят от много рано сутрин. Логично е ако си легнете след 22 ч. дотогава да сте огладнели отново. Златното правило е да не ядете нищо поне 2 часа преди сън. В случай че коремът ви пристърже, опитайте да го залъжете с кисело мляко, плод или някой суров зеленчук.

Отделете достатъчно време за сън

Доказано е, че липсата на сън, изостря апетита и ни кара да пълнеем. За да сте отпочинали и енергични на другия ден, спете поне 8 часа в денонощието.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари