IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веган диетата на Бионсе

14 май 2015 06 34

С нея певицата се „трансформира“ само за 22 дни

Бионсе; Снимка: Getty Images

Бионсе; Снимка: Getty Images

Бионсе няма фигурата на модел, но пък е една от най-сексапилните жени в целия шоубизнес. Тя привлича със своите извивки, красиво лице, чар и магнетизъм.

Добре оформеното тяло на певицата обаче не е само генетична даденост.

33-годишната звезда следва определена диета, която се базира на растителна основа и забранява месото, яйцата, млечните продукти, алкохола и преработените храни. За 22 дни Бионсе успява да се „трансформира“ и да постигне желаните резултати.

Всъщност това е необходимото време, за което човек се научава на нови хранителни навици. Самата певица споделя, че благодарение на тази диета се радва на най-добрата си форма, в която е била някога.

„След като се появи дъщеря ми, направих съзнателното усилие да възвърна контрола над здравето и тялото ми. Но аз не исках да правя катастрофална диета. Бях майка – имах нужда да дам пример на детето си“, обяснява Бионсе.

На звездата все повече ѝ харесва да бъде веган и да следва съветите на Марко Борге – създателят на растителната диета.

Философията му е проста: „Яжте добре, движете се повече, стресирайте се по-малко и обичайте повече“. Според Борге успешната загуба на тегло се дължи 75% на правилна храна и 25% на упражнения.

Снимка: Instagram

Бионсе не е единствената известна личност, която избира да бъде веган – независимо дали заради здравословни или етични причини.

Други звезди, които са изключили всички животински продукти от менюто си, са: Оливия Уайлд, Хоакин Финикс, Алиша Силвърстоун, Тоби Магуайър, Елън Дедженеръс и съпругата ѝ Порша де Роси.

„Това, което открих, беше увеличена енергия, по-добър сън, загуба на тегло, подобрено храносмилане и невероятно положително усещане за моите действия и последиците от тях върху тези около мен и върху околната среда. Не можех да повярвам колко много от нашето здраве можем да контролираме с храна“, споделя още Бионсе.

Снимка: Instagram

По-рано тази година звездата дори стартира услуга за доставка на храна, базираща се върху растителната диета.

Петте основни принципа на този хранителен режим:

1. Избирайте растителните храни пред преработените такива

2. Хранете се по три пъти на ден

3. Стремете се към 80% въглехидрати, 10% мазнини и 10% протеин

4. Упражнявайте се по 30 минути всеки ден

5. Пийте много вода

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

teraflop ( преди 8 години )
Може да не е модел,но е много сладка.Да й нацелувам дупето!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар