IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ежедневни съвети за отслабване

7 юли 2015 09 10

Трикове за по-добра фигура от специалисти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тренировките играят съществена роля, когато става дума за отслабване, но не по-малко важно е и с какво се храните. В случай, че искате да свалите няколко излишни килограма и сте готови да прегърнете нови промени в начина си на живот, значи няма как да не завършите „мисията“ си успешно.

Едно от най-важните условия е да спрете да се чувствате така, сякаш се борите денонощно с апетита си към определени храни. И тъй като най-добрите резултати се постигат с постоянство, ето и кои са ежедневните съвети за отслабване, предложени от специалисти в областта:

1. Не си забранявайте нищо

Защото, когато човек не може да има дадено нещо, той започва да желае най-силно именно него. Позволявайте си от всичко, което искате, но само в умерени количества.

2. Насочете се към чистите храни

Заменете преработените храни с изцяло естествени такива. Те не само са по-питателни, но и много скоро ще откриете, че здравословната храна може да бъде и изключително вкусна.

3. Не забравяйте пълнозърнестите храни

Те са богати на фибри, ето защо ви пазят от глада, подпомагат правилното храносмилане и са важна част от процеса на дългосрочното отслабване.

4. Консумирайте въглехидрати на закуска

Пълното премахване на въглехидратите от хранителния ви режим не е най-добрият избор, който може да направите. Просто ги консумирайте рано през деня, за да имате достатъчно време да ги изгорите.

5. Подправяйте салатата си правилно

Крутоните и готовите дресинги от хранителния магазин не са нещо, което специалистите препоръчват. Вместо крутони, прибавете ядки, а дресинга направете сами. По този начин салатата ви ще бъде не само по-здравословна, но и по-вкусна!

6. Откажете се от пърженото

Печете храните или пък ги гответе на пара, но със сигурност не ги пържете. Това неподходящо термично обработване на храната е свързано с по-голям брой калории и мазнини, които определено трябва да избягвате.

7. Кажете „не“ на газираните напитки

Допълнителните калории и вредни съставки в тези напитки напълно обезсмислят тяхната консумация. В началото може да ви бъде трудно, но със сигурност си струва да го направите.

8. Винаги яжте по нещо зелено

Когато дойде време за обяд или вечеря – винаги добавяйте по нещо зелено в чинията си. Става въпрос не само за салата, но и за зелени листни зеленчуци, например.

9. Пийте кафето и чая си без захар

Допълнителната захар е равна на допълнителни калории, от които вие не се нуждаете.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари