IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъже VS Жени. Кой се справя по-добре в отслабването и защо?

6 март 2016 12 00

Господата мразят диетите, но са по-мотивирани в залата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Често им завиждаме, че ядат каквото си поискат и после пак са във форма. И има защо? Скорошно проучване на сайта www.nutracheck.co.uk показва, че представителите на силния пол са далеч по-успешни в отслабването от дамите и то без да се морят със строги диети.

Според онлайн приложението Nutracheck мъжете са по-постоянни в поддържането на специален хранителен режим и спортуването и освен това губят по-голям процент от теглото си в сравнение с нежната половина на човечеството (5,9% срещу 4,6% при дамите).

Експертът по хранене на Nutracheck Джанет Ейлиът вярва, че причините за това са следните.

„За мнозина вероятно не е изненадващо, че мъжете са по-успешни в битката с килограмите. При тях вероятността от йо-йо ефект е по-малка, което им помага да останат мотивирани и да не носят „емоционален багаж“ в процеса на отслабване. Освен това напрежението да имат перфектни фигури е по-малко, отколкото при дамите. Мъжете като цяло са по-съсредоточени и с по-голям състезателен дух, което ги прави и мотивирани да се регистрират в различни приложения и програми за отслабване и следене на теглото онлайн“, сподели Ейлиът.

Физиологически представителите на силния пол имат и друго предимство – те разполагат с по-голяма мускулна маса, логично и капацитет да горят повече калории.

Интересно е, че според проучването мъжете са по-малко склонни да се подложат на диета (44% в сравнение със 75% процента при жените).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари