IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

О, да, вземи го, вземи го

3 август 2007 09 41

Аргинин се нарича едно естествено вещество, което повишава половата мощ и подпомага растежа на мускулите

О, да, вземи го, вземи го

Хората използват какви ли не афродизиаци – храни, миризми, романтични жестове и каквото още ви хрумне. За порно филмите и секс играчките също сме споменавали, но те са хард-вариант.

Като споменахме храни, веднага ни се дояжда шоколад, а той е в челото на възбуждащото меню. Ние ще ви кажем защо – една от съставките му е аргининът.

Това е есенциална аминокиселина (организмът сам си я произвежда), която участва в изграждането на белтъчините. И повишава либидото, ама много.

Действа еднакво сексуално и на мъжете, и на жените, направо ги побърква. И за това се ползва срещу различни сексуални проблеми. Според няколко изследвания, направени през последните 10 години, аргининът напомпва... желанието до небето при силния пол, удължава живота на сперматозоидите и тяхната подвижност.

А жените престават да се оплакват от главоболие и подобни неразположения, защото при тях увеличава размерите и чувствителността на онази гореща точка, която ги изстрелва в небесата.

Това се получава, понеже синтеза на аргинин предшества отделянето на азотен оксид (NO). Той прави сексуалното удоволствие по-продължително като отвежда кръвта където трябва. NO играе важна роля в правилното функциониране на кръвоносната, нервната и имунната системи.

Аминокиселината участва и в други важни за нас процеси – в синтеза на някои хормони, а при по-големи дози повишава нивото на хормона на растежа. Намалява и кръвното налягане.

Помага и при болни от някои видове рак, защото засилва имунната система и забавя развитието на злокачествените клетки. Тъй като неутрализира амоняка, успешно се ползва за лечение на някои чернодробни заболявания.

Не на последно място, аргининът е ценен за културистите, професионалните и активните спортисти, защото има ключово място в мускулния метаболизъм. С други думи, кара мускулите да растат и да се развиват. О,да.

Ето защо е основна съставка в много хранителни добавки, а се предлага и в отделни опаковки под най-различна форма - на капсули, на прах, течен.

Няма препоръчителна доза, минималният дневен прием за възрастни е 5-10 грама. Целта на приема определя дозата, тя е строго индивидуална. В много редки случаи може да я превишите, като възможните последствия са слабост, диария и гадене.

Не е подходящ за бременни, както и за деца, освен ако не страдат от ниски нива на хормона на растежа или други специфични заболявания.

Не трябва да се приема заедно с ибупрофен, органични нитрати, силденафил цитрат, а засилва действието на йохимбето (натурален афродизиак, подпомага изгарянето на мазнини). При сърдечни проблеми е задължителна консултация с лекар.

 

Източници: шоколад, пшенични зародиши, бяло брашно, елда, овесено брашно и други, млечни продукти (бяло сирене, сухо мляко обезмаслено, нискомаслено кисело мляко), чисто телешко и свинско, ядки ( кокосови, орехи, кашу, бадеми, лешници, фъстъци и др.), семки (тиквени, сусам, слънчоглед), бялото месо на пилето и пуйката, морски храни (омари, сьомга, скариди, риба тон в собствен сос и др.).

Генералният извод от изследванията, направени с аргинин, е, че той доста успешно забавя процеса на стареене. Половата мощ и високото либидо, мускулната сила и здравата имунна система са положителните симптоми на младостта. А кой не иска да ги задържи максимално дълго?

КоментариКоментари