IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стопете мазнините с диета с ананас

28 март 2017 05 00

- 3 кг за по-малко от седмица

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Да се разделиш с няколко килца за три дни изглежда доста привлекателно. Особено когато това включва вкусен плод като ананаса. В днешно време една от най-големите „болести“ е затлъстяването. И то се дължи най-вече на неправилно хранене. Никога не е късно да вземете мерки, а ето и една „магическа диета“, която може да ви мотивира.

Диетата с ананас е много ограничаваща и дава бързи резултати, затова не трябва да се прави повече от 5-6 дни. С нея може да отслабнете между 2 и 5 кг без да навредите на здравето си. Ананасът съдържа много важни вещества, сред които е бромелаинът, който помага при горенето на мазнините.

Диетолозите препоръчват ананаса заради ниското съдържание на калории и високото ниво на калий, който помага на организма да елиминира излишната вода.

Този екзотичен плод съдържа ензими, които засилват горенето на мазнини и нормализират храносмилането. Ананасът съдържа доста витамини и минерали, затова по време на диетата няма да се чувствате без енергия.

Има два варианта на тази диета:

2-дневна диета с ананас

По време на тези два дни може да консумирате само ананас, вода и фреш от ананас. Хапвайте средно по 2 кг ананас на ден и поне 2,5 литра вода. Резултатът е минус 2 кг.

5-дневна диета с ананас

5-дневната диета е по-лесна за спазване, тъй като към ананаса може да прибавяте и други храни. За по-добри резултати използвайте пресен ананас, а не консервиран.

Закуска: 2-3 парчета ананас, 1 чаша нискомаслено кисело мляко и малко овесени ядки.

Междинна закуска: 1 чаша ананасов фреш, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб и 1 сварено яйце.

Обяд: супа от зеленчуци; грилована риба или пиле.

Междинна закуска: 1 чаша ананас, смесен с 1 чаша нискомаслено кисело мляко.

Вечеря: Пиле и салата от ананас.

Освен ананасов фреш може да пиете вода, неподсладен чай и вода с лимон.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари