IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за тези 6 напитки, ако искате да отслабнете

5 март 2017 06 00

Те съдържат много излишни калории

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вече сте чували, че твърдият алкохол, шейковете и газираните напитки не са врагове на кантара. Те обаче не са единствените питиета, с които сте свикнали и които могат сериозно да объркат вашите диетични планове, твърди Карън Ансъл, автор на „Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer“. Трябва да премахнете от дневното си меню и следните течности:

1. Кофеинови напитки

Мокачино, фрапучино, латета с аромати и т. н. – забравете за тях! Изглеждат безобидни – кафе, мляко и добавки, но всъщност накрая се оказвате със стотици поети празни калории! Ако държите на своята доза кофеин, пийте чисто кафе.

2. Нискомаслено мляко

Ако си мислите, че нискомасленото мляко ще ви помогне в борбата с килограмите, грешите. „Нискомасленото мляко може и да има малко по-малко калории, но то е бедно на важни хранителни съставки. По-добре пийте мляко с 2 % масленост, тъй като то съдържа достатъчно калций, за да горите по-ефективно мазнините“ обяснява Ансъл.

3. Студен чай

Почти всеки вид студен чай е пълен със захар. Средно една бутилка съдържа 11 лъжици захар. По-добре си направете домашен студен чай, който подслаждате по-малко и към който може да добавите малко лимон за аромат.

4. Плодов сок

Колкото и „изчистен“ да е един плодов сок, той съдържа много захар: чаша 100% гроздов сок има 9 чаени лъжички захар; чаша 100% ябълков сок има 7 чаени лъжици захар; чаша 100% портокалов сок има 6 чаени лъжици захар. Избягвайте всякакви плодови напитки, на чийто етикет е обозначено съдържанието на добавена захар.

5. Смутита

На пръв поглед едно плодово или зеленчуково смути изглежда напълно подходящо за вашата диета. Бихте ли изяли наведнъж обаче 4-5 порции плодове/зеленчуци? Проблемът с тази напитка е, че човек често може да прекали с количеството без да се усети – а това са и повече калории, коментира Ансъл.

6. Енергийни напитки

Ако се нуждаете от енергийни напитки, то вие или не се храните правилно, или не спите достатъчно и затова нямате енергия. Усвояването на храната и горенето на мазнини също не е на ниво. С подобни напитки само тъпчете тялото със захар и вредни консерванти, но не подобрявате функциите и работата му. По-добре поработете върху режима си, за да не се налага да се поддържате будни и енергични с изкуствени стимуланти.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари