IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тежките мисли, които са свързани с диетата

2 април 2018 08 20

Какво мисли всяка жена преди и по време на диета?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Рано или късно в живота на всяка жена идва момент, в който се решава да прави диета. Първият път винаги е най-труден и изпълнен с различни емоции и окуражителни думи.

Първата крачка към диетата е започването ѝ, но истинското предизвикателство е нейното спазване и достигане до края. Нека отбележим това събитие като разкрием кои са мислите, които минават в главата на една жена, на която ѝ предстои диета:

1. „Отвори очи, сестро, и се приготви за истината, която този електронен звяр показва“

Преди започване на диета човек трябва да има реалистична представа колко тежи и на база на това да си направи сметка колко и как ще свали. Моментът на истината обаче винаги е неприятен, особено ако не сте се качвали скоро на кантара.

2. „Диетата започва от утре, така че днес мога да се поглезя“

Психическото напрежение да си на диета е по-силно дори и от физическия глад. Ето защо всички обичаме да си напълним душата за последно преди да го ударим на забрани. Малко, но качествено успокоение!

3. „Ще го направя! Една диета няма да ме уплаши“

Куражлийски мисли, които се прокрадват в главата часове преди да заключите шкафа със сладкото.

4. „Ама въобще не ми е нужно да ям захар“

Сещате ли се за баснята, в която „гроздето е кисело“? Подобни мисли са начин умът да рационализира липсата на шоколади, кексчета и бонбонки.

5. „Медът и кленовият сироп броят ли се за захарни изделия?“

Да, броят се!

6. „Чакайте, нали ще имам чийт дей?“

Още една мисъл, която в началото на диетата служи за успокоение. Както се натъпкахте за последно предната вечер, дали наистина ще е за последно...

7. „Тази диетична храна на картинката изглеждаше по-добре, отколкото в действителност“

Да сте чували за манипулативната страна на рекламата? Разбира се, че ще изглежда добре, нали няма подправки и други вкусни елементи, които да я направят привлекателна. Как иначе ще ви подлъжат да си я купите или направите у дома?

8. „Честно, това зелено смути е отвратително!“

Напълно сме съгласни... толкова смлени треви накуп няма как да имат хубав вкус, дори полети с шоколад.

9. „Не приключи ли вече?“

Ефективните диети се правят дълго време, тъй като предлагат реалистични резултати, бавно отслабване. Логично, бавните резултати често демотивират жените и те още от втория ден започват да мислят за края на ограниченията.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари