IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да се мотивирате, когато диетата стане тежка

30 юли 2018 07 00

Не се отказвайте!

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Да пазиш диета/режим е трудно. Изкушенията са навсякъде, а и самата идея да се ограничаваш постоянно не е никак приятна. И все пак особено с напредване на възрастта, грижите за добрия вид стават все по-големи и упорити. Хора сме и понякога волята ни напуска. Струва ли си обаче да оставите момент на слабост да разклати целите ви и да зачеркне седмици усилия? Не.

Ето и какво да направите, за да поддържате мотивацията си в трудните периоди и да продължите напред със здравословния си режим:

1. Оптимизирайте крайната цел

Може би имате прекалено високи цели, затова е трудно да ги постигнете. Помислете и оптимизирайте диетата/режима си, така че да бъде по-постижим.

2. Намерете съмишленици

Когато имате компания, винаги е по-приятно. Ако край вас има хора, които споделят същия начин на живот ще е по-лесно да бъдете мотивирани и ще имате опора до себе си. Във всеки момент на слабост ще има някого, на когото да разчитате да ви държи в релси.

3. Направете си таблица с прогрес

Това ще ви помогне да следите промените и да поддържате ентусиазма си. Дори един сантиметър разлика или едно кило надолу е достатъчно да ви накара да се усмихнете и да се придържате към режима си.

4. Изведете на светло моделите на подражание

Всяка от вас има някоя актриса, фитнес инструкторка/модел или друга звезда, на която се възхищава. Всеки път, когато изкушението ви атакува, погледнете към снимката на тази жена и се надъхайте.

5. Награждавайте се

Всеки път когато достигнете своята миницел (килограм надолу за седмица например), се награждавайте с нещо. Не е задължително да е под формата на храна. Може да си купите някоя по-секси и прилепнала дреха, която също да ви мотивира.

6. Сменете режима

Ако не сте се консултирали със специалист, а сами сте си наложили режим, има вероятност той да не е точният за вас. Същото важи и за спорта. Очевидно, въпреки усилията ви, нещата не се получават, следователно трябва да намерите нещо, което работи за вас. Потърсете професионално мнение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари