IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 правила, които наистина помагат да отслабнете

24 юли 2018 13 00

Чували сте много, но това наистина помага!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Вероятно вече знаете какво да не правите, за да отслабнете, но в действителност има само две неща, които са достатъчни да бъдете успешни в това начинание.

А именно: яжте полезна храна и тренирайте редовно. За съжаление, това не е толкова лесно, колкото звучи на пръв поглед.

Затова ви предлагаме 5 трика, които да ви помогнат за намаляване на калориите.

Малките промени, водят до големи резултати:

1.Хапвайте цяло ястие, а не просто снаксове

Често сте чували, че трябва да хапвате по-малко, но често, за да поддържате ниски нивата на кръвната захар. Ново изследване на университета Loma Linda в Калифорния твърди, че хората, които хапват по-големи порции са по-слаби. Придържайте се към стабилна закуска и обяд и по-лека вечеря.

2.Потете се по-малко

Звучи нелогично, но… не съвсем. Изследване показва, че тези, които са карали колело 30 минути са свалили 33 % повече, от група участници, които са били на колелото 60 мин. Тъй като тялото има конкретен потенциал за разход на енергия, ако се претовари в кратък период, после си наваксва като повишава апетита и хаби по-малко енергия от обичайното за другите активности.

3.Заложете на пълнозърнестите храни

Защо? Въглехидратите в тези храни изискват повече енергия от тялото за разбиването им, а фибрите в тях помагат за изхвърлянето на излишните калории преди да се превърнат в мазнини.

4.Спете в хладна стая

Хората имат два вида мазнини – бели (складират се като енергия) и кафяви (които се горят). Температурата на околната среда може да определи кои да са в по-голямо количество. Изследване показва, че тези които спят на по-ниска температура след месец имат с 42 % по-активни кафяви мазнини и с 10 % по-ускорен метаболизъм.

5.Не опразвайте напълно чинията

Ние ядем с очите си, а не със стомаха. Често той е пълен, но тъй като очите виждат храна, я ликвидират и така поглъщаме повече от необходимото. Оставете 10 % от всяко ястие в чинията си. Това са няколко хапки, които обаче могат да премахнат до 200 калории от дневния ви прием или – 4 кг от теглото ви в рамките на 6 месеца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари