IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да спазвате звездни диети

3 ноември 2018 10 30

Дори и звездите лъжат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Диета е мръсна дума, до която обаче поне веднъж в живота си прибягваме. Особено ако е ни е прехвалена или обрисувана със звезден ореол – т. е. промотирана като успешна от някоя знаменитост. Има обаче куп причини да не вярвате сляпо на подобни твърдения и ограничителни режими.

Хората са различни и няма как да се повлияят еднакво от една и съща диета

В човешкото тяло има различно количество мазнини, хормоните са в различни пропорции, мускулната маса и т. н. и всичко това реагира по определен начин на определени храни. Това, че Джей Ло е свалила 5 кг с еди-коя си диета, не означава, че и вие ще свалите толкова за същото време.

Метаболитни разлики

Метаболизмът е темпото, с което тялото ви гори калории по време на почивка и той варира при различните хора. Неговата интензивност зависи от ръста, килограмите, мускулната маса и други фактори. Може да бъде повлиян от приема на протеини, въглехидрати и мазнини.

Фотошоп заблуда

Това, че някоя звезда се е снимала след въпросната диета, не означава, че наистина изглежда така. Наясно сте, че зад всяка публична снимка на известна личност, стои цял екип от дизайнери и фотографи, които да я направят да изглежда по най-добрия начин. Наивно е да вярвате, че някакъв краткотраен режим може да ви превърне в суперзвезда.

Погрешна диета

Не само, че вашето тяло може да не реагира със същата загуба на тегло след подлагането на популярна диета, но и може да си навредите. Ако например имате алергии или някаква нетолерантност към лактоза/глутен… и се подложите на звездна диета, в която присъстват тези съставки, вие ще се „натровите“ и може да стигнете дори до болница.

Извод

Преди да промените хранителния си режим, без значение от целта, посъветвайте се с професионалист, който да ви насочи кое и как работи за вас.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари