IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да отслабнете с хипноза?

5 януари 2019 07 00

Или това е просто мит

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако сте опитали почти всичко и не можете да отслабнете, вероятно сте склонни да прибегнете към алтернативни методи като хипноза. На пръв поглед изглежда страхотна идея – губиш килограми без гладуване, седейки на един стол. Но дали наистина работи?

Научно тази методология не е доказана. Има някои изследвания, които твърдят, че хипнозата може да ви помогне да отслабнете и по-точно да промените някои свои навици. Според изследване, публикувано в International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis, хипнозата е помогнала на жени да променят хранителните си навици и да отслабнат.

В тази връзка британски учени са установили връзка между хипнотерапията и освобождаването на пептиди, които контролират усещането за ситост.

Как работи всичко това?

Ако очаквате стандартна хипноза, която да ви постави в състояние на сън, може да останете разочаровани. Като за начало специалистът по хипноза се фокусира да установи вашата крайна цел и типа на тялото ви и да го настрои в тази посока. След това преминавате към същността на процеса, където той се опитва да балансира гласа в главата ви.

Какъв е този глас?

Това е „гласът“, който ви държи далече от опасни решения и ви помага да вземете добри такива. В резултат вие можете да тренирате мозъка си да не се поддава на импулси и да се храни по-ограничено и здравословно. Вие все още може да получавате пристъпи на глад, но просто няма да действате по тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари