IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работят ли коланите за отслабване

2 април 2019 08 30

Или просто си харчите парите напразно

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Готови сте да пробвате всякакви трикове, за да намалите теглото си максимално бързо или пък да се отървете от мазнините в определена област. На пазара има куп продукти, които се предлагат с тази цел, като „коланите за отслабване“ са често предпочитан продукт заради ниската цена и липсата на специална поддръжка.

Доколко обаче те работят?

Според рекламите тези колани правят чудеса и буквално топят сантиметри от талията ви за минути. Съвсем логично, колкото повече материи сложите в определена област, толкова повече ще се потите в нея. Тези продукти най-често са направени от неопрен, който повишава телесната температура и провокира интензивно потене в областта. След като махнете колана обаче, действието му мигновено спира.

На практика вие изкарвате само течности от организма, не и мазнини. Коланите не активизират допълнително мускулни групи или метаболитни процеси в тялото, които да водят до качествено изгаряне на калории и намаляване на теглото. Потенето е символ на загуба на тегло, но когато то е съвсем натурално по време на спорт без допълнителни стимули, потта е в резултат на цялостната активизация на тялото – т. е. резултата от горене на калории.

Коланите просто изкарват допълнително количество вода, не мазнини, което веднага наваксвате като се хидратирате след съответното физическо натоварване.

Изводът

Коланите за отслабване са пълна измама. Със същия ефект без да давате пари, можете да се увиете във фолио за готвене или да си вържете плик в областта на кръста или бедрата. Този тип потене не помага за загуба на тегло. Ако искате да отслабнете наистина ефективно, ориентирайте се към режим на отслабване, който се фокусира върху разумно и балансирано хранене и има активно движение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари