IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Шам-фъстъкът намалява риска от рак

9 декември 2009 14 53

Съдържанието на вит. Е в ядките подобрява състоянието на белите дробове и предпазва от рак

Полезен е. И става за следобедна закуска. Снимка: Dreamstime

Полезен е. И става за следобедна закуска. Снимка: Dreamstime

Статиите за полезните храни винаги ни радват. Както някой наскоро се беше изказал, на човек му става „смислено“ когато после се храни с тези полезни храни.

Ново американско излседване сложи още една червена точка в графата на ядките и по-конкретно на шамфъстъка.

Д-р Ладиа Ернандес и колегите й от Тексаския университет са установили, че шам-фъстъкът увеличава нивата на гама-токоферола - тип витамин Е, в тялото.

Това е важно за намаляването на риска от рак на белите дробове, а всичко, което е доказано полезно срещу тази болест, е хубаво да присъства в менюто.

Все още голяма част от раковите заболявания са нелечими. Изключение, знаете, правят ракът на шийката на матката и ракът на гърдата, но и те трябва да бъдат открити в ранен стадий.

И за край – още нещо хубаво за шамфъстъка: полезен е за сърцето, тъй като е богат на антиоксиданти и освен това понижава нивата на "лошия" холестерол.

 

КоментариКоментари

barovkata ( преди 15 години )
заедно с бадемите това са любимите ми ядки, храната за мозъка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар