IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от йогата

11 февруари 2013 09 40

Защо трябва да практикувате йога - 8 основни причини

Вокалът на Maroon 5 - Адам Лавин е запален по йогата: Снимка: сп.Details

Вокалът на Maroon 5 - Адам Лавин е запален по йогата: Снимка: сп.Details

Рутината от разтягане и правилно дишане, на които се базира йогата, могат да подобрят не само фигурата ви, но и сексуалния ви живот, да повишат вашата издръжливост, да подобрят концентрацията ви и да ви отърват от токсините в организма.

Това е една от основните причини класовете по йога да се пълнят все повече и повече през последните години.

Освен безспорните положителни резултати от редовното практикуване на йога, тя е много лесна и достъпна – може да се прави навсякъде, освен това няма да ви е нужно някакво специално оборудване, а ви трябват само няколко квадратни метра пространство.

Ето и основните причини, защо трябва да вкарате йогата в живота си:

1. Йогата облекчава стреса

Всеки си намира начин да се справя със стреса. И в боксовата зала, и на тенис корта, и в басейна, и във фитнеса вие ще се отърсите от напрежението за момента, но йогата използва редица техники за релакс, които при редовна практика, могат да ви направят по-спокойни като цяло.

2. Прави ви по-гъвкави

Серията от асани (физическите пози в йогата) включва различни положения, които отпускат ставите и укрепват гръбнака. Това може да подобри вашата тенис или голф игра и да насърчи детоксикацията и добро храносмилане в организма.

3. Извайва мускулите

С йогата ще използвате тежестта на собственото си тяло, за да изградите маса и сила. Йогата ви позволява да получите същите ползи в изграждането на мускулите, както и чрез дълги, продължителни лицеви опори, клекове, изкачвания на стъпала и т.н. Резултатът е добре оформени мускулни групи, които стават по-силни с всяко следващо занимание.

4. Предотвратява нараняванията при друг вид тренировки

Повечето занимания по йога започват с напомнянето, че тялото ви има определени нужди и определени възможности и че трябва да сканирате и оцените себе си докато практикувате йогата. Това ще ви помогне да намалите травмите, които евентуално бихте получили при практикуването на други спортове. Освен това, когато мускулите ви са гъвкави и опънати, те ще се възстановяват по-бързо след тренировка.

5. Гарантира по-добър секс

Един от начините да подобрите ефективността си в спалнята, е да се отдадете на всички тези релаксиращи и дихателни техники от йога класовете. Така ще засилите уменията си за концентрация и ще можете да фокусирате сексуалната си енергия и издръжливост, което ще ви направи много по-чувствителен и отзивчив към партньора ви.

6. Успокоява ума

По средата на натовареното си ежедневие, ако отидете на йога, ще попаднете в едно спокойно пространство, което ще ви успокои и ще укроти безкрайния поток от мисли в главата ви. В повечето случаи, това спокойствие, ще ви съпътства до края на деня.

7. Ще миришете по-добре

Сериозно. Майкъл Хюит, основател на академия „Сарва Йога" казва, че йогата отстранява лошата миризма от потта, точно заради това, че по време на тренировката се отървавате от токсините в организма.

8. Поставяте си цели и ги преследвате

Повечето учители по йога твърдят, че тя може да помогне на човек да разбере какво иска от живота и мечтите му да станат все по-реални, осезаеми и достъпни.

Вижте видеото, в което Адам Лавин показва асани:

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари