IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бикрам йога – новата мания за отслабване в Холивуд

13 януари 2014 06 20

Този вид йога ускорява обмяната на веществата и изгаря мазнините

Снимка: Iobella

Снимка: Iobella

Йогата отдавна се използва като начин за освобождаване на ума и трениране на тялото. Съществуват различни видове йога, като в момента най-модерната зад океана е бикрам йога. Наричат я още „фитнес спа йога“. Хората тренират в стъклени капсули, които се нагряват до почти 40 градуса. Правенето на упражнения в подобни условия е гаранция за детоксикация чрез потене.

Наскоро в САЩ доби голяма популярност Iobella Bodyshaping Spa след особено голям успех в Аржентина. Тренировките в горещите капсули активират обмяната на веществата и кръвообращението. По този начин човек може да изгори много повече мазнини, отколкото с друг вид тренировка.

Още при първото посещение всеки желаещ получава оценка, както и индивидуална програма, която да следва. Целта е да се изгорят мазнините и да се заздравят мускулите.

По време на тренировката инструктори дават напътствия на всеки човек. Започва се с 30 минути интензивна кардио тренировка с капсулата, нагрята до 40 градуса. Разбира се, всеки трениращ може да промени температурата спрямо своите собствени желания. След това хората сядат в друга капсула за 15 минути, където започва процесът на детоксикация, пише вестник Daily Mail.

Снимка: Iobella

Според инструкторката в Iobella Bodyshaping Spa – Роксана Лиса, по-добре е тренировките да са с по-кратка продължителност, за да могат трениращите да постигнат оптимално здраве и фокус. По-дълготрайните упражнения могат да имат негативно въздействие върху хормоните, предизвикващи глад и стрес.

Снимка: Iobella

Спа ефектът на горещата йога улеснява процеса на отслабване, тъй като след тренировка порите са отворени, токсините се премахват и кожата се хидратира. Наблюдава се положителен ефект и върху целулита, обяснява още Лиса. Всеки трениращ губи по един килограм на всяка тренировка, макар че не се знае каква част от това се дължи на загубата на вода.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари