IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поддържате форма със скачане на въже

3 април 2014 13 41

Изгаряте мазнини и изграждате мускули – само с помощта на едно въже

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако не сте скачали на въже като деца, то определено сте пропуснали голяма забава. Този „фитнес аксесоар“ е лесен за използване, удобен за пренасяне и изключително ефективен за трениране на тялото. Нищо чудно, че печели все повече фенове сред трениращите и фитнес треньорите.

„Скачането на въже е най-любимата ми тренировка“, споделя Лиан Шеър – личен треньор и съосновател на Uplift Studios в Ню Йорк. Според нея то предлага „огромен прилив на кардио, както и подобрява издръжливостта и скоростта“. Скачането на въже представлява интензивна тренировка, която изисква много малко време.

Този вид тренировка също така е чудесен начин да се отдадете на физическа активност, когато не сте в настроение да посетите фитнеса или да потичате навън. Лиан Шеър е на мнение, че само след от 5 до 10 минути на ден ще започнете да виждате ползите от скачането на въже.

Готови ли сте да опитате? Преди да го направите обаче, имайте предвид, че скачането на въже може да бъде много по-трудно за организма ви, отколкото е било в детските ви години. Преди скачането много добре разтегнете краката. След като сте готови, вземете въже и опитайте четирите техники, показани в този видеоклип:

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )