IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 причини да скъсате с треньора си

5 декември 2015 06 30

Заслужавате най-доброто, така че не се колебайте

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Не всеки е фитнес експерт и ако сте начинаещи в залата, по-добре да работите с личен треньор. Уви, това също може да се окаже проблем, защото истинските специалисти не са много и има опасност да попаднете на човек, който просто ви прибира парите, но без резултат.

Кога трябва да скъсате със своя треньор?

1. Когато тренировките станат прекалено еднотипни и скучни

За да бъдат ефективни, упражненията трябва да се сменят. Ако ходенето в залата за вас се превърне в едно скучно наказание, а и вече знаете наизуст как ще премине следващият час, защо да плащате на някого само да ви води от уред на уред? Добрите треньори са наясно, че тренировките трябва да надграждат и да товарят различни мускулни групи и то по различен начин, за да има ефект.

2. Тялото ви е свръхуморено след всяка тренировка

Мускулната треска е хубаво нещо и е знак, че сте се натоварили добре. Ако обаче след всяка тренировка се чувствате като пребити, то има някакъв проблем. Говорете с треньора си, защото очевидно ви претоварва и ако не желае да промени режима ви, по-добре го сменете. Все пак вие познавате най-добре тялото си, нали?

3. Той/тя е по-зает с телефона си, отколкото с вас

На всеки се случва да се разсее за малко от работата си, но ако треньорът ви не изпуска очи от телефона си, то определено не си заслужава времето и парите ви.

4. Станали сте прекалено близки

Не забравяйте, че сте в залата, за да работите върху тялото си, а не да клюкарите. Ако отношенията ви са прекалено приятелски има шанс треньорът ви да замъгли преценката си и да не ви третира професионално като клиент, а да губите повече време в сладки приказки, значи той не е вашият треньор.

5. Не виждате резултат

Още при първата ви среща с вашия треньор, трябва да сте изяснили каква е крайната ви цел (мускули, отслабване, гъвкавост, издръжливост...), за да може той да подготви индивидуален план за вас. Ако мине месец, в който редовно спортувате заедно и не виждате никакво подобрение, то очевидно той не е добър в работата си.

6. Отменя часове повече от веднъж

Извънредни ситуации се случват и може да се наложи треньорът ви да отмени някой ваш час. Ако е професионалист, то той ще си е намерил заместник, за да не губите инерция и напредък. Ако обаче отмени часа ви повече от веднъж в рамките на месец, то по-добре вие му намерете перманентен заместник в лицето на друг по-сериозен треньор.

7. Не е достатъчно компетентен

Ако ще плащате на някого да ви вкара във форма, хубаво е да притежава „пълния пакет“ – т. е. да разбира не само от фитнес, а и от хранене, терапии и т. н.. Трябва да наемете човек, който да ви даде адекватни съвети и извън залата за постигане на истински и трайни резултати.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари