IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хапване преди лягане помага да отслабнете

5 март 2019 06 30

Но само на котидж сирене

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Обзалагаме се, че сте чували от много места, че хапването преди сън е вредно и води до напълняване. Вярно… и не съвсем. Зависи какво ядете!

Ново изследване твърди точно обратното – има храни, които могат да ви помогнат да изгорите повече калории, дори да е преди лягане. Чудите се за какъв тип храни говорим? Става въпрос за познатото на всички котидж сирене.

Отслабването е труден и продължителен процес за повечето хора. Той зависи от куп фактори – възраст, навици, здравословно състояние, метаболизъм…

Според скорошно изследване на един от водещите британски университети, загубата на тегло може да бъде постигната по-бързо и ефективно, ако човек хапва малко котидж сирене преди лягане вечер.

В изследването са участвали 10 жени, които трябвало да консумират храната вечер преди сън и чието ниво на енергия е било измервано стриктно веднага след събуждане. Изследователите карали въпросните дами да хапват малко количество котидж сирене 30-60 минути преди сън. На сутринта нивата им на енергия били значително по-високи от предполаганото, което автоматично повишило метаболизма им и способността да изгарят калории.

Причината е, че котидж сиренето съдържа много важен протеин, познат като казеин, който е константна съставка в протеинови шейкове за регулиране на теглото.

Сирене котидж може да помогне за намаляване на теглото и на тези, които са на нисковъглехидратна диета. Също така е добра опция за хората, които обичат сирене, но се ограничават заради режима си, тъй като то е с много ниска масленост и съдържа малко калории.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Az ( преди 5 години )
Като превеждате поне превеждайте всичко. Какво е това котидж сирене? В България нам котидж сирене, в България има извара. Кажете го на български. Както нямаме йогурт, а имаме кисело мляко, така и нямаме котидж сирене, а имаме извара. Научете го.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар