IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво бельо да носите по време на тренировка

13 май 2019 05 40

За да бъде тялото ви защитено и да му е удобно

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Спортният ви екип е важен по време на тренировка, но не е всичко! Трябва да помислите внимателно и за бельото си, за да бъде движението ви още по-приятно и без негативни последствия за кожата.

Защо е толкова важно?

Когато тренирате, е задължително да ви е удобно всичко, което носите. Фокусът ви трябва да е върху упражненията, а не да се чудите как да разхлабите ластика, да спрете триенето на дрехата върху част от кожата или да си извадите бикините от задните части, тъй като вече ви е крайно неудобно. Подобни терзания може само да нарушат концентрацията ви и да осакатят тренировката ви.

И още… потенето

По време на спорт тялото изкарва много пот. Тя от своя страна е инкубатор на бактерии. И сега си представете всичко това, залепено за вашето тяло?

Ако материята на бельото ви е изкуствена, тя няма да попие тази пот, а търкането между нея и кожата може да нарани кожата и да позволи на тези бактерии лесно да проникнат в тялото и да причинят поражения. Не само материята, а и размерът е от значение. По-тесните и малки номера, причиняват неприятно впиване на бельото в кожата, което също ще я раздразни и нарани повърхността ѝ.

При мъжете, ако не сменят бельото си веднага след тренировка, може да получат неприятно сърбене в областта на гениталиите и обрив от задържаната пот.

Запомнете следното: Без значение каква физическа спортна активност правите, дръжте потното си бельо далече от дрехите, които носите ежедневно. Не само, че ароматът на потно бельо е неприятен, но влагата може да се разнесе и върху другите дрехи, заедно със съответните бактерии. Избирайте бельо, което е от естествена материя, препоръчително памук. Безшевното бельо също е много добър избор, тъй като няма ръбове, които да ви убиват допълнително.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари